aynı isimde "e (programlama dili)" başlığı da var
87 entry daha
  • ilkokula giderken yazmakta en zorlandığım harfti. "e" harfi yüzünden öğretmen bütün sınıf önünde beni çok pis aşşağılamıştı. doğru dürüst bütün harfleri yazamayan arkadaşlarım, teneffüste başıma toplanmış benimle alay edercesine "e" harfini bana öğretmeye çalısıyorlardı.
    hayatımın en iç burkan olayları arasına çoktan gireceğini öğretmen beni tahtaya çağırdığı an anlamıştım. halbuki beni göremesin diye de dersle ilgileniyor moduna girmiş, önümdeki deftere bir şeyler yazıyordum. nasıl gördü hala anlamıyorum. benden söylediği harfleri sırayla tahtaya yazmamı istemişti. ilk yazdırdığı harf; hiç unutmam "c" harfiydi. hemen yazıvermiştim "c" harfini. belki de bu yüzdendir "c" harfiyle başlayan isimleri sevmem. daha sonra ise "h" harfini yazmamı istemişti. ben bir an duraksadım; sınıftaki herkes birbirlerinin yüzüne bakarak, yazamayacağımı düşünüyor ve teneffüste benimle alay edecekleri için seviniyorlardı ki hemen aklıma sandalye geldi, nerden bilebilirdim ki bir sandalyenin beni o an için rahatlatacağını, "h" harfini de böylece yazabildim. öğretmen şaşırmıştı. sorduğu soruları büyük bir başarıyla cevaplamış olmam :) onu kızdırmış olacak ki o an bana hızlıca harfler söylemeye başladı. benim şaşırmamı ve hata yapmamı bekliyordu. ve istediği şey olmuş ben tıpkı "hababam sınıfı güle güle" filmindeki tarih öğretmeninin sırayla germiyanoğulları, candaroğulları'nın.. kuruluş ve kapanış tarihlerini sorduğu öğrencinin ruh ve halini almıştım. hoca "e" harfini sormuş, ben afallamıştım. ve bir süre sonra "e" harfini tahtaya yazdım. hoca eminmisin diye sorarken ben de " bi git ya takacak başka öğrenci mi bulamadın" diye içimden söyleniyor, eminmisin sorusunuun cevabını düşünmüyordum. fakat bir anda ne olduysa oldu yazdığım harfi sildim ve "g" harfini yazdım. hoca fırsatı kaçırır mı; demek "e" yerine "g" yazarsın diye beni çok kötü azarladı ve kızarak git yerine otur dedi. o andan beri ne ben "e" harfini unuttum ne de "e" harfi benim peşimi bıraktı. nereye bir şey yazmaya kalksam mecburen "e" harfini kullanmak zorunda kalıyor; boş yere günah işliyordum.

    keşke o an beni görmemiş olsaydınız öğretmenim çünkü hala "e" harfini her yazışımda siz aklıma geliyorsunuz; dolayısıyla sinirleniyor ve küfür ediyorum.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap