• 1990 yapimi, saplantili bir ask hikayesi anlatan pedro almodovar filmi. amerika ve ingiltere'de tie me up tie me down diye bilinir. ulkemizde once 1991 yilinda duzenlenen 10. istanbul film festivali'nde izleyiciyle bulusturulmus, hemen ardindan da 16 yasindan kucukler izleyemez ibaresiyle vizyon yuzu gormustur. yonetmeninin turkiye sinirlarinda gosterime giren ilk filmi olma ozelligini de tasir.
    basrollerinde victoria abril ve antonio banderas vardir. akil hastanesinden saliniverilen banderas, hayrani oldugu porno oyuncusunun* evine sizar ve onu yataga baglar. amaci kotu degildir aslinda. sadece sevdigi kadinin sevgisini istemektedir. ancak ilac bagimlisi kadinin krizi tutunca garip ikili gece vakti sokaklara duser.
    filmin en carpici sahnesiyse victoria abril ve kuruldugunda suda yuzen dalgic adam formatinda bir oyuncak arasinda gecer. abril cirilciplak sekilde kuvetteyken oyuncagi kurar, suya birakir ve bacaklarini acip beklemeye baslar. oyuncak gider, gider, gider ve hedefi tam 12den vurur. (bkz: vibrator) (bkz: full frontal nudity)
    cok keyiflidir ve kanimca yonetmenin en iyi filmlerindendir.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap