• tenebrionidae (darkling) böcek ailesinin çölde yaşayan dişi fertlerinin, çiftleşmeden önce erkek böceğin kendilerine oral seks yapmasına izin verdiği ve sunulan hizmetten memnun kalmazlarsa koşarak ortamdan uzaklaştıkları görülmüş.

    18+ böcek oral seksi içerir: görsel

    bilim insanları, erkek böceklerin dişi böceklerin vücuduna aedeaguslarını (bir nevi böcek penisi) sokmadan önce, dişinin cinsel organlarını ovmak için ağızlarındaki duyu organı palpuslarını kullandıklarını gözlemlediler.

    ağustos ayında ecology and evolution'da yayınlanan araştırmaya göre; dişi, erkeğin performansından memnun kalmaz ve kaçarsa, erkek başka çiftleşme girişimine kadar kovalamaya ve genital sürtünmeye devam etmektedir.

    baş yazar xinghu qin, scientific american'a, böceklerin oral seks ritüelini ilk olarak iç moğolistan'ın hunshandake çölü yakınlarında gördüğünü söyledi.

    araştırmacılar, erkeklerin oral seks için kullandıkları organın çıkarıldıkları da dahil olmak üzere yapılan bir dizi deney sonucunda, oral seksin erkek böceklerin başarılı bir çiftleşme şansını artırdığı ve doğal seçilim sürecinde tercih edilmelerini sağladıkları sonucuna vardılar.

    araştırmacılar, erkek böceklerin oral sekse harcadıkları emeğin vulvanın açılmasına ve daha başarılı bir cinsel birleşmeye olanak sağladığını ayrıca çiftleşme süresini de kısalttığını yazdılar.

    kuru çölde, kumlu zeminde çiftleşmenin böcekleri ısı stresine ve av olma riskine maruz bırakacağını belirten araştırmacılar, oral seksin çiftleşme sürecinin verimliliğini desteklediğini ve oral seks olmaksızın gerçekleştirilecek başarılı bir penetrasyon için en az oral seks için harcanan süre ya da daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını belirttiler.

    araştırmacılara göre; bir erkek oral sekse ne kadar kısa süre harcarsa çiftleşme girişimi için de o kadar fazla süre harcar ve başarısızlık olasılığı da bir o kadar artar.

    böceklerde çok az sayıda oral seks vakası gözlenmiştir. örneğin darwin örümceği ve meyve sineklerinde benzer davranışlar belgelenmiştir ancak omurgasızlarda bu davranış oldukça nadirdir.

    kaynak: scientific american - 10.1002/ece3.6595
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap