24 entry daha
  • theodore robert bundy

    (1946-1989)

    “biz seri katiller, oğullarınızız, kocalarınızız, biz her yerdeyiz. ve yarın çocuklarınızdan daha çoğu ölmüş olacak.”
    "bazen kendimi vampir gibi hissediyorum"

    ruhsuz ama zekiydi, güzel giyinen ve kadınların ilgisini kolayca çeken bir cazibe sahibiydi. gayrı meşru olarak doğmuştu ve annesi bunu ondan gizledi. çocukluğu döneminde hayvanlara işkence eder ve kız kardeşini röntgenlerdi. kendisi 12 yaşındayken 9 yaşındaki kaybolan arkadaşını da öldürmüş olabileceği yıllar sonra gerçek yüzü ortaya çıktığında düşünülmeye başlandı. tecavüzcü ve seri katil olarak 36 kişiyi öldürdü. belki de yüzlercesini. yakalandı. 24 ocak 1989'da elektrikli sandalyede idam edildi. hapishane duvarlarının dışında toplanan yüzlerce kişi onun idamını şampanya içerek kutladı.
    ted bundy’nin hayvani süper egosu ilk olarak washington üniversitesinde öğrenciyken ortaya çıkmıştı.1974 yılı içerisinde 7 ayda 7 kadını öldürdü. bir kadının da metal çubukla önce kafasını parçalamış ve çubuğu rahmine sokarak kalıcı beyin hasarlarına sebep olmuştu.
    buradan ayrılıp utah üniversitesi hukuk fakültesine kaydoldu. salt lake bölgesinde genç kadınlar kaybolmaya başladı. bunların arasında polis şefinin genç kızı da vardı. çıplak ve parçalanmış olarak bir kanyonda bulundu.
    bundy arada bir colorado’ya yolculuklar yapıyordu. bu sırada colorado civarında en az 5 kadın kayboldu.
    1976’da yakalandı. ancak iki defa kaçmayı başardı. birinde adliye binasında bir pencereye tırmanarak, diğerinde ise hücresinin tavanında bir delik açarak.
    ocak 1978’de florida’da ortaya çıktı. artık iyice azıtmıştı. geceleri genç kadınların yatak odalarına gizlice giriyor ve ona işkencelerle tecavüz ediyordu. bir kadının göğsünü koparacak kadar ve bir kadını kalçasını derince ısırdığında diş izlerinin kendisini ele vereceğini düşünmemişti bile. florida polisi onu çalıntı bir arabada yakalayınca yapılan karşılaştırmada diş izlerinin faili olduğu anlaşıldı.
    cinayet islemeye başladığı 1973 yılından yakalandığı 1978 yılına kadar toplam 28 kişiyi öldürdüğünü itiraf etmiştir. ancak fbi dedektiflerine göre bu sayı 30 ile 100 kurban arasında değişmektedir. yakalanmasına rağmen bundy iki kez kaçmayı başarmıştır. 1975 yılında yakalandığında adam kaçırmaktan 15 yıl ceza almıştır, 1978 yılında yakalandığında ise olum cezasına çarptırılmıştır.
    iyi görünümlü bir hukuk öğrencisi olmasından dolayı birçok filme ve kitaba konu olmuştur. örneğin copycat filmindeki seri katil, hayranı olduğu ted bundy'nin cinayet sahnelerini tekrarlayarak cinayetler isler. özellikle ilginç olan, cezaevinde kaldığı yıllarda bundy'nin birçok kadından evlenme teklifi almış olmasıdır.
    kurbanlarının bedenlerinde bıraktığı diş izlerinden yakalandığı söylenir. kurnaz seri katilimiz yakalanmadan önce dişlerini kırmaya çalışmışsa da bu bir ise yaramamıştır.
    yale mezunu psikopat dahi. yakalandıktan sonra seri katil profilleri üzerine fbi'la iş birliği yapmıştır. şu yorumu ünlüdür:

    seri katillerin yakalanmasının sebebi alışkanlık. bir işi ilk kez yaptığınızda çok dikkat edersiniz. her şeyin düzgün olmasını istersiniz. ama 20. kez yaparken o kadar da önemsemezsiniz.
    özellikle kurbanlarını güzel ve koyu renk saçlı kadınlar arasından seçmiştir. kurbanlarını tecavüz ettikten sonra kör bıçakla öldürmüştür.
    her öldürdüğü bayana tecavüz etmesiyle bilinen bundy, tecavüz eylemini öldürdükten sonra gerçekleştirmeyi uygun gören bir ölü sevici niteliğindedir. yaşayan bayanlarla ilişki kurup öldürmek maiyetinde bir eylemi olmamış, özellikle ölü sevici özelliğini uygulayabilmek amacıyla öldürmüştür, diyebilinir.
    bütün kurbanlarının ilk kız arkadaşına benzediği de söylenir.
    bazı cesetleri evde pişirdiği, korkunç kokular yayılmasına rağmen komsularının polislere eğitimli yakışıklı çok efendi çocuk diye ifade verecek kadar güvenmeleri nedeniyle yakalanmadığı, ilk yakalanışında saldırdığı kızlardan birinin nasılsa aşık olduğu için polise bunu söylemeyip bile bile serbest kalmasını sağladığı söylenir.
    hakkında film:
    copycat
    hakkında kitap:
    the stranger beside me, 1988, ann rule
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap