164 entry daha
  • uc farkli tip erkek ve bunlarin siddetle iliskisi hakkinda alttan alta gonderme yapan filmdir. ilkel ve hayvani icguduler sahibi olan ile egitilmis ve medenilesmis insan arasindaki catismanin da bir gostergesidir.

    --- spoiler ---

    en son izledigimden beri epey bir vakit gecti, o bakimdan fazla da detaya girmeden anlatacagim.

    ana bayan karakterin film suresince iletisim halinde oldugu uc erkege bakalim: eski erkek arkadasi, simdiki sevgilisi ve tecavuzcusu, tenya.

    eski sevgilisi bir profesordur. oldukca entellektuel ve "medeni" bir adamdir. yatakta ve iliskide hep karsi tarafi memnun etmeye calistigi icin kadini baymistir.

    simdiki sevgilisi ile iyi bir cinsel hayatlari var (bunu filmde de gorebiliyoruz). adamin hafiften bencil tavirlari da olmasina ragmen kadin karakterimiz ona asiktir. eski sevgili kadar entellektuel ve yontulmus degildir ancak birbirlerini iliskide iyi ya da kotu bir sekilde karsilikli memnun ediyorlardir.

    tenya ise rumuzundan da anlasilacagi uzere anal olarak, hayvanca yasamaktadir. escinsel iliskilerinde ya da bayanlarla olan iliskilerinde hep alan taraf kendisidir. sikicidir. ilkeldir. sadisttir. karsi tarafin memnuniyetini sallamaz. sonucta vahsi tecavuz sahnesi de adamin ne kadar siddet egilimli oldugunu gostermektedir.

    simdi... hikayenin sonunda, filmin basinda ne olur? en yontulmus, medeni, entellektuel adam kendini kaybeter ve sadist, ilkel adam sandigi sahsi kafasini, ardarda, daha da siddetlenen darbelerle ezerek oldurur.

    --- spoiler ---

    film butun olarak modern insanin abuk haline ve bunun beraberinde gelen rezillige ve mide bulantisina isaret etmektedir.
266 entry daha
hesabın var mı? giriş yap