7 entry daha
  • kastedilen siyasal islam ise, tek yolu ozgurluklerinin onunun acilmasidir. turkiye'de 80 yildir tepeden gelen yasaklarla engellenmeye cali$iliyor ve goruyoruz ki ba$arili olamiyor. kendisine vurulan her darbenin ardindan sersemliyor, zayifliyor fakat eninde sonunda tekrar ayaga kalkiyor.

    bir kere, insanin du$unme yetisi sag olsun, siyasal ogretilerin hicbiri evrensel dogru olarak sunulup, baskici rejimlerle tatbik edildiginde halktan kabul gormuyor. kemalizmin de, sosyalizmin de, herhangi bir dini ideolojinin de kitlelerin destegini almasinin tek yolu propagandadir; bu goru$u savunanlarin insanlara derdini anlatmasi, onlari orgutlemesidir. sirtini bireysel ve kitlesel ozgurlukleri yasaklarla kisitlamaya dayayan her rejim -dogru olup olmamasindan bagimsiz olarak- farkli ideolojilerin guclenmesine, var olan sisteme kar$i du$manlik beslemesine sebep olur; toplumlar dayatmalari sevmez.

    "bir görüş ne kadar zararlı görünürse görünsün onun düzeltilmesinde yasa koyanların, hâkimlerin ya da seçmenlerin vicdanına değil, o fikrin diğer fikirlerle rekabetine güveniyoruz." (amerikan yuksek mahkemesi, 1974)
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap