69 entry daha
  • ooof off. bilmeden fikir sahibi olmak, "black metal bok-püsür bir müzik türüdür" falan filan çok gülünç şeyler bunlar. komik olmayalım. "black metal klibi" denen kavramla dalga geçmek ayrı bir mevzu, ki zaten örneklere karşı çıkmak imkansız. hakikaten komik kardeşim. ama mesele o değil, konu da o değil zaten. şimdi görüyorum, misal bir klişe var. nedir, kendini "metalci" olarak niteleyen tipler gelip şey diyorlar "aabi ratatata gidiyor orda adamın biri böğürüyor, bunlar da müzik sanıyor yeaaa". e ben bunu in flames için annemden, veya metallica için babamdan da duyuyordum zamanında. senin ne farkın kaldı ayşte teyzeden, hatçe nineden. nerde kaldı o açık görüşlülük. oldu mu? olmadı.

    kaldıki, black metal nedir? black metal müzik dünyasının en kendine özgü alt-türlerinden biridir. bir şahsen pek uyuz olduğum denyolar denyosu varg vikerness'in burzum ile yaptığı devrimi meseleye objektif ve sadece müzik açısından bakan biri yadsıyamaz. burzum sonrası türeyen one-man-bandlerin yarattığı müzikal çeşitlilik başka hiç bir türde yok. ama işte, black metalin underground hali zaten kendi içine kapanmaya meyilli olduğundan, meseleye dışarıdan bakan insanları da itiyor. o ayrı, neyse.

    black metali müzikal açıdan ciddiye almayanlara ise sadece gülüyorum, çünkü hakikaten komik argümanlarla karşı çıkılıyor. hayatında hiç borknagar, arcturus, enslaved, son dönem emperor dinlememiş adamın black metalde progressive etkisini bilmemesi veya dissection dinlememiş adamın "black metalde müzisyen mi var yeaaaa" demesi komik kaçıyor. kaldıki black metalin özelliği şu, black metal bir derya. bilinen 5 iyi grup varsa bilinmeyen 100 iyi grup daha var. böyle yani.

    neyse, dar görüşlü olan zaten kafasının dikine gitmeye devam edecektir, ama öyle olmayanlar için black metal arayan insana müzik ziyafetleri sunabilecek bir denizdir. dışarıdan görüldüğü-gösterildiği gibi "berbat-sığ" bir müzik türü değildir, diyene inanmayınız.
411 entry daha
hesabın var mı? giriş yap