• ne dini inanç, ne ülkeyi yönetenlerin yönlendirmesi, ne şu, ne bu. bu coğrafyada hala çocuk yapmanın en önemli sebebidir bu saçmalık. bu ülkede çocuklar daha doğarken, içeriğini hiç bilmedikleri, belki bilseler birçoğunun kabul etmeyeceği bir sözleşmeye taraf olurlar. bir nevi sosyal güvencedir bu ülkede doğan çocukların büyük bölümü. onların en kutsal ve en önemli görevi ileride annesine babasına bakmaktır. ha bu kötü bir şeydir demiyorum sadece bir durum tespiti yapıyorum ben. belirteyim ki bazı andavallar gaza gelmesin hemen.

    bu ülkede sosyal güvenlik kurumlarının berbat halinin de sorumlusu bu eğilimdir. zira prim ödeyeceğime bir çocuk daha yaparım kendimi iyice sağlama alırım diye düşünür birçokları. bak bu yüzden işte bağkur'un alacaklarının arşa değmesi falan. "amaan kim uğraşacak şimdi bir ton bürokratik işlemle? yapalım bir çocuk daha olsun bitsin" diyor hala insanlar.

    malumunuz bu ülkede çoğunlukta bir erkek çocuk sevdası hakimdir. işte bunun da en büyük sebebidir bu. zira ataerkil bir toplumda, kocasının eline bakan bir kız çocuğu kendi annesine ve babasına bakmakta zorlanacaktır. oysa erkek çocuk öyle mi? yerleşirsin evine, gelin bıkbık mı etti, hemen gammazlarsın akşam oğluna, kırar kemiklerini haspanın. orda sıkıldın mı? hop hemen diğer oğlunun evine hicret edersin. bak ne güzel işte. ne emekli maaşı kuyruğu derdi var, ne yıllarca prim ödemek. mis gibi bakarsın ilkokulu bitirene kadar çocuğa, sonra verirsin bir ustanın yanına çırak olarak, arada bir askerlik var, geri kalan ömrü emrine amade. oysa prim ödemeye kalksan en az yirmi otuz yıl ödemen lazım. düşününce hiç de fena bir yöntem değil lan bu. ben de mi evlensem ahahaha.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap