6 entry daha
  • ingilizcenin hep ilk tercih edilen yabanci dil olu$undan oturu, yaninda, ba$inda, sonunda servis ettiginiz her dil nedense ikinci yabanci dil muamelesi görür, ayni anda ögrenmeye ba$lami$ olmaniz bi$ey degi$tirmez.

    herneyse, ikinci, ücüncü, onücüncü neyse ne, benim soylemek istedigim;
    bi zamanlar ulkemizde birbirinden ala, cici yabanci dil egitimi veren okullar vardi, iclerinde ilk yabanci dili ingilizce olanlar oldugu kadar, fransizca, almanca, italyanca olanlari da vardi. es kaza bu okullardan birinde egitiminize ba$ladiysaniz, ikinci degil be$inci dil bile ögrenilirdi.

    zaten dü$ündügümüz zaman, bir dilbilimi ve edebiyati ögrencisi olan, cocuklugundan beri tum ilgisini cenesini olabildigince cok dilde dü$ürmeyi ilke edinmi$, kendisi ile ayni okullarda egitim görmü$ arkada$larindan farkli olmayarak, pek cogu gibi, 4-5 dil hali hazirda konu$abilen biri olarak, ingilizce ogrenildikten sonra, latince kokenli bir ikinci yabanci dile geci$ yapildigi takdirde, digerlerinin de pe$i sira hizla geleceklerinden adim gibi eminim.

    kari$iyor mu?? uu hem de nasil.
    ama her birini konu$urken aldigim haz, her biri sayesinde mirildandigim tüm $arkilardan aldigim tat uzerine, i$sizlik gibi bir donemin kolay kolay kapinizi calmayacagindan umutlu olabiliyor iken, herkese tavsiye edebilecegim bi ogrenim.
    ha ama benim gozumde 10 dil bilen de bir, 1 dil bilen de bir. tatli dilli olsun yeter.. pöf! diye de bitiririm.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap