91 entry daha
  • the miracle worker (1962): görme ve duyma yetilerine sahip olmayan bir kız çocuğunu hayata kazandırmaya çalışan bir kadın hakkında biyografik bir film.

    shock corridor (1963): idealist bir gazeteci bir olayı aydınlatmak için akıl hastanesine giriyordu ve burası adeta amerika'nın bilinçaltını yansıtıyordu.

    akahige (1965): genç bir doktor ilk görevi için izbe bir kliniğe atanır ve burayı beğenmez. ancak buranın başdoktoru olan kızıl sakal, ona mesleği ve insanlara yardım etmeyi öğretir.

    fantastic voyage (1966): küçültücünün var olduğu bir bilimkurgu evreninde geçen filmde, önemli bir adamı yaşatmak için onun vücuduna giren bilimciler, sorunlu noktayı tedavi etmeye çalışır.

    m*a*s*h (1970): ikinci dünya savaşı'nda cephedeki bir hastaneye komedi ile konuk oluyoruz.

    the andromeda strain (1971): dünya dışı bir virüs insansoyuna kök söktürür. bilimciler laboratuvarda bu virüsü inceler ve çözüm bulmaya çalışır.

    one flew over the cuckoo's nest (1975): izmir devlet tiyatrosu'nda iki sezon önce oynanmış olan ve yeniden oynanmasını istekle beklediğim, çok kişice zaten izlenmiş olan, bir akıl hastanesinde geçen ve akıl hastalarının hayatını değiştiren bir adam hakkında.

    sybil (1976): çoklu kişilik bozukluğu olan bir kadın ile psikiyatrının hasta doktor ilişkisini işleyen biyografik bir film.

    ıl était une fois... la vie (1987-1988): 90'larda doğan birçok kişinin çocukluğunda izlediği bu çizgi filmde insan vücudunun içinde dolaşıyor, her bölümde bir organı tanıyoruz.

    dead ringers (1988): çok detaylı hatırlamamakla beraber, jinekolog ikiz kardeşlerle ilgili iyi bir filmdi.

    sobache serdtse (1988): bulgakov'un köpek kalbi adlı eserinden uyarlanan, bir köpeği bir insana dönüştürmeye çalışan bir doktor ve içinde bulunduğu komünist düzenle ilgiliydi.

    my left foot: the story of christy brown (1989): sadece sol ayağını kullanabilen bir engellinin yaşama nasıl tutunduğunu anlatan iyi bir filmdi.

    awakenings (1990): akıl hastanesinde geçen, düzelmesi yönünde pek bir umut olmayan insanların yaşamını işleyen duygusal bir filmdi.

    lorenzo's oil (1992): çocuğunun yakalandığı hastalığı araştırarak bu hastalığın tedavi edilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren bir adamı anlatan biyografik bir film.

    safar e ghandehar (2001): afganistan'da geçen filmde bu geri kalmış ülkede kadınları perde arkasından muayene etmek zorunda olan bir doktor var.

    vera drake (2004): ıı.dünya savaşı sonrasında geçen, bir hemşirenin sırf kadınlara yardım olsun diye gizli gizli kürtaj yapmasını ve bunun sonucunda yargılanmasını konu alan çok iyi bir filmdi.

    something the lord made (2004): 1944 yılında yapılan ilk açık kalp ameliyatının hikâyesini anlatan bir film. saygın bir doktor ve onun siyahi olduğu için saygınlık kazanamamış çok önemli yardımcısının çalışmaları hakkında.

    moartea domnului lãzãrescu (2005): romanya'da geçen filmde bay lazarescu gece boyu bir ambulansla hastaneden hastaneye dolaştırılır.

    the last king of scotland (2006): iskoçya'dan uganda'ya doktorluk yapmak için giden bir genç, diktatör idi amin'in dostu olur ve onun gerçek yüzünü görür.

    sicko (2007) amerikan sağlık sistemi ile fransa, kanada, küba ve ingiltere sağlık sistemini karşılaştıran, sosyal devletin nasıl olması gerektiğini vurgulayan çok iyi bir belgeseldi.

    le scaphandre et le papillon (2007): bu biyografik filmde bir gün felçli kalan ve sadece göz kapağını oynatabilen bir adamın nasıl iletişim kurduğu ve yaşamının nasıl sürdüğü anlatılıyordu.

    4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (2007): 1980'lerde romanya'da geçen filmde gizli gizli kürtaj yaptırmaya çalışan bir genç kadın ve ona yardım etmeye çalışan arkadaşı başkahramanlarımız.

    aritmiya (2017): acil tıp doktoru ve paramedik bir çiftin hem mesleklerini hem de evliliklerini bir arada işleyen çok iyi bir rus filmi.

    the doctor (1991): hastalarına mekanik bir gözle bakan bir doktorun hasta konumuna geçmesinden sonra bu yaklaşımını sorguladığı ve sağlık sistemindeki sorunları yakından gördüğü, insancıl bir film.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap