5 entry daha
  • --- spoiler ---
    şiddetin normalleştirilmesine ilişkin bayağı güçlü bir yapıt olmuş. film, gücünü halen çekiciliğini koruyan ve güçlü bir performans gösteren catherine keener'den ziyade mahkeme tutanaklarına dayanan senaryosundan alıyor. şöyle ki; alkol ve öksürük şurubu bağımlısı, 6 çocuğa bakan ve üstüne üstlük kendinden bayağı küçük sevgisini idare etmeye çalışırken parasızlıkla mücadele eden anne karakteri bir kaç dolar kazanmak için kendisine 1-2 aylık süre için bırakılan kızlardan birine işkence etmesiyle başlıyor. bu noktada bir çok csi serisi veya criminal minds serisi seyretmiş ya da gazetelerde anne babasını vahşice biçen aile üyelerini okumuş olan bizler çok etkilenmiyoruz, zira sapıklar hayatımızın bir parçası haline geldi ve kanıksadık bu tür şiddeti.

    seyirciyi içine alan şey annenin çocuklarının moral duygularının biçim değiştirmesi ve şiddetin sadece uygunabilir olması başka bir deyişle sizi engelleyen bir şey olmaması sonucu sizin de bunun parçası haline gelmeniz. moral duygusu bir taraftan zayıflarken, muhtemelen büyürken aynı şiddettle aynı yoğunlukta olmasa dahi karşılaşmış olan çocuklar adete kurbanın sapıklaştırılması prosesinden geçip sapık haline dönüşüyor. ve izlediğiniz şey aile boyu şiddete dönüşüyor ve şiddet akşam yenen toplu aile yemekleri gibi normal bir hadiseye dönüşüyor, şiddeti her gün artarken şaşırtıcı bir şekilde.

    şiddete uğrayan konuk kızın kardeşinin kendisine de aynı şeyler uygulanır korkusu ile edilgenleşmesi, olayın bir parçası haline gelen ve şiddete uğrayan kıza aşık olan komşu oğlumuz ve kızımızın çığlıklarını duyup da ses çıkarmayan kapı komşusu da cabası.

    anne ile başlayan şiddet, önce aile boyuna sonra mahalle boyuna dönüşüyor ve aklınız almıyor. evden kaçabilirlerdi, okula giderken şikayet edebilirlerdi diyip diyip duruyorsunuz. aptalca bir şekilde kimse sürece inanmak istemiyor çünkü engellenebilirliği çok yüksek olaylar. yıl 1966 ve olaylar tamamen mahkeme tutanaklarından filmleştirilmiş. yani gerçek ..... aptalca ve insana yakışmayacak kadar gerçek ....

    o yüzden sarsıcı ..... seyretmeli mi ? belki bunları seyretmeyi bırakmalıyız zira şiddet artık çok normalleşti. buna biraz da bizim katkımız yok mu ?
    --- spoiler ---
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap