6 entry daha
  • sscb nin önde gelen liderlerinden mikhail ivanovch kalinin'in 1946 yılında ölümünden sonra 1945 yılında rusya topraklarına katılmış olan königsberg'e ruslar tarafından verilmiş addır.

    an itibari ile sınır komşuları ab ülkesi oldugundan rusyanın geri kalanından farklı bir yaşam tarzına sahiptirler. şehirde çok miktarda almanlardan kalmış ve korunmuş bina bulunmaktadır. turist bakımından gozle yapılan bir istatistik sonucu almanlar çogunluktadır. çok fazla turistik mekan bulunmasa da bu şehrin yakınlarındaysanız ugramanızı salık veririm. görmeye değer yerler; yanında immanuel kant'ın da mezarının bulundugu katedral, rus denizaltısı, alman yeraltı sığınağı (bunker), amber müzesi.

    gündüz buraları gezdikten sonra gece gidilecek yerlerden bazısı shelf (tabiki rusça yazılıyo) daha çok 25-35 yaş aralığı insanlar takılıyor girişte ilk baktıkları şey ayakkabılarınız spor ayakkabı veya convers ile girmeye çalışınca "no sneakers!" diyen güvenlikle burunburuna gelebilirsiniz, müzik olarak popüler tarzdadır ancak bir davul-zurna remiksi vardır ki hatrı sayılır miktarda vodkadan sonra tek başınıza halaya başlayabilirsiniz. oischtin (sanırım böle telafuz ediliyor) daha çok 18 (belki de daha aşağısı)-25 yaş arası insanlar takılır r&b başta olmak üzere tekno ve bilimum türevlerini dinleyebilirsiniz, güzel dansçı kızlar da varmış ben gormedim. metro da bir bilardo salonu şeklinde başlayıp içlere dogru cluba dönen güzel bir mekandır. bi de jara diye bir strip club vardır, strip room a girmek isterseniz pahalı bir gece sizi bekliyor demektir.

    konaklama olarak gözüme çarpan 2 önemli oteli var. moscow ve kaliningrad. hotel kaliningradda kesinlikle arka taraftan oda isteyin ve gece 22den sonra bardaki bayanlarla kahve içmeyin gidin asansördeki kartlardan bi tane alın.

    havaalanı hala inşaat olsa da bitince güzel modern bir avrupa havaalanına benziyecegine inanıyorum. burdan aeroflot ile moskovaya veya kaliningradın yerel havayolu şirketi olan kdavia ile hem yurtiçi hem yurtdışı uçuş yapabilirsiniz. ayrıca lot un da günlük seferleri bulunmaktadır. havaalanından kaliningrad a taksi resmi olarak 450 rubledir. taksimetre açarlarsa 700 e kadar çıkar uyanık olun tüm rusyada yapacağınız gibi burda da taksiye binmeden önce gideceğiniz yeri ve kaça gidebileceğinizi sorun, pazarlık yapın!

    döviz büfelerinde üzerinde herhangi bir damga veya yazı olan paraları bozduramazsınız, hazırlıklı olun. bu paraları ya düşük kur veren otellerde ya da söylenene göre bankalarda bozabilirmişsiniz. şehir ne çok pahalı ne de ucuzdur. elektronik fiyatları nerdeyse türkiye ile aynıdır. çok sayıda pahalı araba görebilirsiniz yollarda şaşırmayın. nedeni bu bölgeye özel gümrük vergisi kuraları. yerel halktan biri gidip avrupadan araba alıp hiçbir şey ödemeden şehre gelebilir. benzin fiyatı da gün itibari ile 1 dolardır (bkz: aglamak istiyorum)

    yabancı dil olarak almanca birinci sıradadır. ama sanmayın ki her önünüze gelen bilir. sonrasında ingilizce gelir. sadece ingilizce ile hayatta kalmak zordur bazen yemek siparişinizi restorant müdürüne verebilirsiniz.

    türkiye ile aynı saat dilimindedir. sadece yazın günler daha uzun, gece 23de hala aydınlık sabah da 4-5 arası aydınlanır o yüzden sabahın ilk ışıklarına kadar süren parti çok uzun sayılmaz. kışı görmedim ama yazın tam tersi olarak düşünebiliriz. yazın sıcaklık 25 dereceyi pek geçmez, halk sadece temmuz ve agustosta denize girer o da baltık denizi karadenizden de soğuk gerisini siz düşünün. kışın lafı uzatmayalım soğuktur. ısınma için şöyle bir sistemleri vardır. merkezi sistem, sıcaklık sıfırın altında 3 gün seyrederse kazan yanar, üzerinde 3 gün geçerse kazan söner basit di mi.
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap