73 entry daha
  • discogs u muzik severlerin dinlemekten zevk aldiklari turlerle alakali arastirma yapip dilerlerse album satin alim yapabilecekleri konunun internette bulabileceginiz en detayli bilgi kaynagi olarak tanimlayabilirim.

    site uzerinden arastirma yapmayi hedeflediginiz sanatcilar ile alakali uretilmis ve yayinlanmis tum calismalara ulasabilir ve daha da otesinde bunlari satin alabilirsiniz.

    daha once siteden alis veris yapmamis ve yeni baslayacak olan arkadaslara tavsiyem, satin alim yapacagimiz saticilarin seller rating lerinin 99% altinda olmamasina dikkat edin. siparisinizi gectikten sonra bir iki gun sabirli olun, saticilar bazen biraz gec geri donus yapabiliyor. odeme talebi mailini alinca akabinde odemeyi hizli sekilde yaparsaniz, size surec sonunda verecekleri buyer rating iniz de yuksek olur. bunun onemi su ki, bazi saticilar dusuk buyer rating li alicilara album satmaktan kaciniyorlar. yurtdisi alimlarinizda kesinlikle kayıtlı ve takip numarasi verilen registered and tracking gonderi secenegini kullanin. bu sekilde gunun sonunda is biraz daha pahaliya patliyor ve fakat sizinle paylasilacak numara ile paketinizin nerede oldugunu takip edebileceginiz, gerekirse posta servisiyle iletisime gecip paketinizin kaybolmasini engelleyebileceginiz icin bence deger.

    elinizdeki tum arsivi barkod numaralarini okutarak discogs accountunuza yukleyebilir, bir sure sonra album sayiniz artinca, online arsiv listenizden sahip oldugunuz albumleri kolayca check edebilirsiniz. ayrica buradan arsivinizin toplam degeri ile alakali yaklasik bilgi de alabilirsiniz.

    ileride satin alarak arsivinize katmayi hedeflediginiz albumlere wantlist seklinde adlandirilan bir liste olusturarak, bu liste dahilindeki albumleri satin aldikca arsivinize cekebilirsiniz.

    discogs un telefon uygulamasi da gayet derli toplu kurgulanmis ve kullanimi cok kolay. yukarida belirtmeye calistigim tum konulari kolayca app den halledebilirsiniz. cep telefonuzdan browser i kullanarak discogs da takilmak, sayfanin tasariminin bilgisayar icin kurgulanmis olmasindan dolayi, epey guc oluyor. bu anlamda ekraninizi daha efektif kullandigi icin app i tercih edebilirsiniz.

    discogs dan 2015 den bu yana tam 150 den fazla siparis vermisim. bu zamana kadar parasini odeyip de alamadigim ya da problem yasadigim hic bir durumla karsilasmadim.

    genel olarak muzik arsivciligi hobisi olan tum arkadaslara discogs u kesinlikle tavsiye ederim. bunun yaninda tabii oncelikle (bkz: support your local record store)

    igilenen arkadaslar icin
    discogs linkim
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap