36 entry daha
  • rusçuların kafaları çok güzel vallahi.

    neymiş efendim nato söz vermişmiş de rusyanın sınırındaki ülkeleri arasına almaması lazımmış. ukrayna kendi özgür iradesiyle "her türlü boku" yiyemezmiş.

    bok yemek dedikleri şey türkiye'nin de dahil olduğu bir uluslararası defansif askeri işbirliği örgütüne üye olmak. sanırsın rusya içinde terör örgütü besliyor. ulan adam istediği legal örgüte üye olur. bu talebi "bok yemek" olarak tanımlayabilecek kadar gerçeklikten kopmuşsunuz.

    bu ülkeler bağımsız ülkeler ve istedikleri legal oluşuma üye olurlar. hiçbir anlaşma veya söz bunu kısıtlayamaz, böyle bir kısıtlamayı haklı kılamaz. rusya'nın "komşu devletler nato'ya üye olamaz" politikası haksızdır, zorbalıktır, insan onuruna aykırıdır.

    türk milleti nasıl sevr anlaşmasını kabul etmeyip bağımsızlığını koruduysa bu devletlerin de bunu yapmaya hakları vardır. rusya kendisine tehdit olarak görüyor diye bu devletlerin silahlanmalarını engelleyemez. rusya'nın kendisi hayvan gibi silahlanmış, nükleer silah yapmış. ama sınırındaki küçük devletler natoya üye olamaz.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap