45 entry daha
  • avrupa birligi uyesi degildir denmi$ ancak ispanya tarafindan girerken avrupa birligi logosu icinde andorra yaziyor.. pireneler'in arasindaki yuksek bir yariga kurulmu$, ince-uzun hatta cok uzun bir cadde uzerinde sagli sollu mahallelerden kurulu $ehir merkezine giriyorsunuz. benzin, icki ve sigara anormal ucuz. bir kar$ila$tirma yapalim.

    fransa'da 85 euro'ya doldurdugunuz depoyu andorra'da 45'e dolduruyorsunuz
    bir $i$e smirnoff 8 euro.
    bir karton lucky strike 16 euro.

    kacakcilik ve karanlik i$lemler icin kuruldugu her halinden belli tam bir ki$ ulkesi. etraftaki daglarin yerle$imi oyle bir denk gelmi$ ki hepsini bir kerede gorebiliyorsunuz. ormanlar, zirveler arasinda dokuk bir $ehir merkezine sahip. ilerledikce etrafinizdan oteller, villalar geciyor. sessizce bir yerlerinden fransa'ya geciliyor pirenelerin eteklerinden epey a$agi indiginizde.. bu daglardaki yollari cok cok keyifli bir suru$ imkani taniyor. insanlar bu yollari kalabalik bisiklet yari$lari icin kullaniyorlar.

    pideci takvimlerinden, huzura dogru jeneriklerinden firlama goruntulere sahip dikkate deger bir yer andorra. ulkede dominant olan dil katalanca ve fransizca'ya pek rastlanmiyor.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap