722 entry daha
  • debe edit: eyw arkadaşlar, ekşi sözlük ispanya timi iş başında, debeye sokmuşsunuz... ilkimsiniz...
    bu arada ispanya ile ilgili bir sorusu/sorunu olan çekinmeden yazabilir. yardımcı olmak isterim. ispanya'da yaşıyorsanız gelin bi sangriamı için bir komün kurak ya. murcia'da olanınız yoktur da, varsa da yazsın limon toplamaya falan gideriz :p

    sözlükte debe'ye giren almanya, ırkçılık entrylerine karşılık bir iki şey söylemek istediğim memleketim.

    tanım: dört yıl aralıksız kaldığım, aralıklı bir şekilde de toplamda hayatımın beş yılını geçirdiğim memleket. yani bu ırkıçılık konusunda bir şeyler yazmaya herhalde hakkım vardır diye düşünüyorum.

    ispanya nasıl bir ülke derseniz, eğer avrupa birliği içinde yaşama fırsatınız var ve ab içinde türkiye'ye benzer (hem insan hem coğrafya) bir yer arıyorsanız ahan da ispanya tam olarak öyle bir yer. güneyi akdeniz iklimi, içi karasal, kuzeyi karadeniz gibi sürekli yağmur. yani istediğiniz yerini seçip oraya bile direkt gidebilirsiniz.

    benim şansım murcia'daymış, bana da burası düştü. neyse başladım yaşamaya, iyi ki kız arkadaşım da var da sıkıntı çekmiyoruz. belge işi oluyor halledecek birisini buluyoruz, sıkıntı varsa çözüyoruz yani her şey yolunda. zaten televizyonu açıyorsunuz habire türk dizileri oynuyor. halit ergenç'e ispanyolca dublaj yapıyorlar aq.

    inanmayan buyursun baksın

    bir gün yemek yemeğe köyün ortasında bir yere gittim, garsona verdim siparişi (farklı aksandan anlıyorlar tabi hemen yabancı olduğunu) durdu sordu kız nerelisin ya sen diye. dedim türküm burada yaşıyorum. bana dediği şey: ben de can yaman'ı çok seviyorum türkler çok yakışıklı ya... (zarf atıldı)

    sonrasında bir belge için polise gidiyorum puşt kel bir polis beni tutuyor uzun uzun, içimden diyorum sikeyim avrupasını da ispanyasını da ne diye geldim ben buraya allahım ne olur kurtar beni vs... polis geliyor ilk sorduğu soru, ya ben saç ektirmeyi düşünüyorum var mı bildiğin yer?.. ya ben nereden bileyim demiyorum tabi diyorum al telefon numaramı ben sana ayarlarım ağam diyorum sonrasında işlerini görüyorum.

    ikametgah işi oldu, kız arkadaşımla bir devlet ofisine gittik işi yapsınlar diye oturuyoruz karşımızda 50 yaşında bir ispanyol teyze belgelerimize bakıyor. yine konuşmamı duydu nerelisin falan diye sordu, artık alıştım bazen şakaya vuruyorum tahmin et falan diyorum muhabbet kuruyorum zaten... türk olduğumu öğrendikten sonra kız arkadaşıma döndü, afferin lan go girl! gibi bir şey dedi bizim yüzler kıpkırmızı, durduk yere zenci muamelesi gördük zaten asdasdasdasd...

    o kötü ırkçılığı gördüğünüz yerler yok mu var tabi, özellikle havaalanları. geçen fasa gidişimde orospu çocukları gömleğime kadar çıkarttılar. ayakkabıyı çıkar diyor, diyorum ki bot değil amına koyim. yolculuk için bot olmayan ayakkabı giydim yok sen çıkar diyor. ben de ananızı, ecdadınızı sikeyim diye dışımdan söverek çıkarıyorum. neyse kontrol bitti üzerimi giyicem git ötede giy diyor. o anda çıldırıp amına kodumun evladı beni soydun bırak da giyeyim diye bu ibnelerin yüzüne ispanyolca söylüyorum. cevap veremiyorlar göt gibi bakıyorlar.

    havalanından otobüse bindim arkamda oturan amcık ispanyol bir anda ayaklandı bana bağırıyor polisi arayın bu benim çantamı çalacak. diyorum seni bir ters bir düz sikerim, ben senin boktan çantanı ne yapayım. siktir git şurdan amına kodumun evladı... (bu küfürlerin hepsini ispanyolca öğrendim arkadaşlar. ırkçılığa gram tahamülümüz yok. bu köylülere küfür etmeniz gerekiyorsa küfür edecekseniz. kavga istiyorlarsa kavgaya kadar götürün götleri yemez...)

    neyse işin özü birazcık da mesele nereden geldiğinize bağlı. türkler ispanya'daki en büyük göçmen grup değiller. o yüzden birisine türküm diyince başta zaten nereli olduğunuzu anlamıyor kim bu amk diyorlar. sonra dizilerden falan hatırlıyorla ha bu avrupalı tamam devamke.

    eğer faslı olsaydım bu almanya başlığındaki her şey başıma ispanya'da gelirdi. her yerde suçu bir faslılara atma var zaten. evine hırsız girer amk faslısı, arabasına bir şey olur faslılardır, ayağını taşa vursa amık arabı diyecekler öyle dolmuşlar.

    uzun lafın kısası, ırkçılık var mı var. türklere karşı var mı? eeeeeehhh işte çok da yok. eğer almanya'nın yarısını kazanmaya okeyseniz basın gelin buraya. yemekler şahane, iklimi süper, insanları medeniyet görmüş türkler gibi, insanları yakışıklı güzel, kendi kültürü var. pek çok şeyi yolunda bir ülke yani.
242 entry daha
hesabın var mı? giriş yap