7987 entry daha
  • bundan 5 veya 6 sene once idi. bir yazilimci olarak turkiye'de hayalim, turk hava yollarinda ise girmek ve havacilik sektorunun bir parcasi olup, hayalimdeki meslek olan pilotluga bir adim daha yaklasabilmek idi.

    derken bilgi teknolojileri alaninda, benim oz gecmisime ve tecrubelerime uygun bir ilan acildi. ilan kriterlerinde belli basli universiteler ve ingilizce kistaslari vardi ve hepsini karsiliyordum, sonra genel yetenek ve ingilizce sinavlari yapildi ve ikisini de gectim.
    sonrasinda, insan kaynaklarindan "bilgi teknolojileri ilanı kapsamında yapılan sınavlarda belirlenen barajın üstünde puan alarak bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazandınız" diye bir mail aldim. ve belirtilen gun ve tarihte, mulakata girdim.

    teknik mulakat olmasini beklerken insan kaynaklari mulakati ile karsilastim. sorulan sorular soyleydi:
    -nerelisin?
    -anne baban ne is yapiyor?
    -okudugun kitaplar neler?
    -gazete okuyor musun? hangi gazeteleri takip ediyorsun?
    -hangi televizyon kanallarini takip ediyorsun?

    gazete takip etmedigimi, televizyon da izlemedigimi belirttim. okudugum kitap da "kurum kulturu"ne aykiri olmamasina ragmen soylemeyi dogru bulmadigimi belirttim. sonra basarilar dileyip ugurladilar.

    bir ay sonra, baraji gecemedigim icin elendigimi soyleyen bir mail aldim ki yukaridaki sorularin soruldugu sozlu mulakatta nasil bir baraj oldugu konusunu takdirinize birakiyorum. yasadigim hayal kirikligini kelimelerle anlatmam mumkun degil. o gun bir daha bu ulkede durani sevsinler diye diye avrupa'da is aramaya basladim.
    bir muddet sonra da, is bulup yurt disina yerlestim.

    elif can yetim; su an oldugum yeri sana ve senin gibilere borcluyum ancak hicbir sekilde sana hakkimi helal etmeyecegim.

    tanim: liyakat sahibi olmayan ve bulundugu yere hakeden insanlarin hakkini gasp ederek gelen bir mahluk.

    selam ve dua ile.
406 entry daha
hesabın var mı? giriş yap