3 entry daha
  • aslen "kadin düsmanligi" manasina gelse de biz mizojini kelimesini kullanip ne kadar entellektüel oldugumuzu cümle aleme ve yavru vatan kibris'a gostermek istiyoruz..

    eksi sozlukde gani gani bir sekilde oldugunu farketsek de (son ornegi için (bkz: cezalandirilircasina sikilmeyi hak eden kadinlar)) aslen misantropiden yani insan düsmanligindan farkli bir kavram degildir.. mizojini illetine tutulmus insanlarin, erkek arkadaslarinin da oldugunu, onlari da gani gani sevdiklerini, her biri için bir esra ceyhan olduklarini düsünmüyorum ben..

    ilk kadin dusmanlarina, en azindan kayit altina alinan ilk kadin düsmanlarina her bi bokta oldugu gibi antik yunanda ve romada karsilasiliyor.. bu arkadaslar o kadar hadiseyi abartiyorlar ki "ask dedigin kutsal bir seydir, ve kadin dedigin yaratik, pis mahluk kutsalligin yanina bile erisemez.. o yüzden hadi gencler birbirimize kayi kayi verelim" diyorlar.. cicero dediginiz, fikirlerini bagriniza bastiginiz adam aleni bir kadin dusmani mesela.. kendisi "vebadan daha büyük bir derttir bir kadini arzulamak" gibi bir seyler soyleyebiliyor mesela..

    hoş mitolojik olarak da karsilasilan mizojinik yaratiklar var.. mesela prometyus ateşi caldiktan sonra, insanligin zeus tarafindan lanetlenmesinin ardindan, pandora'nin bir kutu buldugunu kesfediyor.. "acma güzelim, acma bir tanem" dese de lafini dinletemiyor.. sonrasinda ise bok ettin bayan demeler, "bak kardesim, senin annen, benim annem haric bu kadinlarin hepsi orospu" demeler, boyle bir kahve agizlari falan..

    nasil ki kemalistlere gore , dini ile barisik herkes "fetocu" olabiliyorsa, feministlere gore de kadinlar hakkinda en ufak bir olumsuz gorusu olan her erkek mizojinikdir.. sacmalik tabii.. o kadar da degil..

    bir üstnoktasinin gynophobia, yani kadin korkusu oldugunu soyleyebilirim ben..
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap