151 entry daha
  • onceki yillar da oldugu gibi bedava icerikler veren mmorpg oyunu. bu yilin farki, 15.yil vesilesiyle onceden yalnizca harita veren oyun, bu yil cok daha fazla icerigi ucretsiz sunuyor. bu icerikler arasinda:

    - haritalar
    - 120 levele birden ziplama (son level 140)
    - 3 farkli binek
    - 120 levele ait silah, taki ve zirh seti
    - high elf ve beorn siniflari
    - ve daha bircok ivir zivir...

    bunlari elde etmek icin tek yapmaniz gereken oyuna kayit olduktan sonra, giris yapmak. daha sonra "ı" harfine bastiginizda envanterinizde gorebilirsiniz. bazen 1 gun gecikmeli gelebiliyor. bazi oyuncular, vaadedilen tum esyalari ayni gun icerisinde alamadiklarini belirtmisler.

    peki nasil 1 levelden 120 levele atliyoruz? oncelikle 1 degil 5 level olmaniz gerekiyor bunu yapabilmek icin. yani 5'den 120'ye atlamak mumkun. bunun icin karakterinizi 5 level yapmaniz gerekiyor. high elf sinifini secerseniz -ki normalde ucretli bir sinif- basta verilen senaryoyu (yuzuklerin efendisinin ilk filminde elf ve insanlarin mordor'da sauron'a karsi savasi) oynayarak kolayca 5 level olabilirsiniz. diger irklar icin verilen cesitli gorevleri yaparsaniz yine kolayca 5 level oluyorsunuz. tabi 1 levelde tum envanter uzerinizde gozukur ama kullanamazsiniz. bilmeyenler icin detaylica anlatmak gerekirse:

    oncelikle oyuna kayit olduk ve oyunu indirdik karakter secimine geldik. burda high elf(solda) irkini daha sonra istediginiz sinifi (champion, hunter vs) secerek oyuna giriyorsunuz. burada bir senaryoyu oynuyor olacaksiniz. ara ara uzun konusmalar gececek. bu diyaloglarin bitmesini beklemelisiniz, veya alt-tab yaparak arka planda devam ettirebilirsiniz.

    baslarinda yuzuk isareti olan kisilerden yapmanizi istedikleri gorevleri yerine getireceksiniz. yuzuk isaretini bulmakta zorlanirsaniz sag-yukari haritada, yuzuk isaretinin ve sizin ne tarafta oldugunu gosterecektir. ilk basta witch-king ve avarileri ekibinizin karsisina gelip uzun bir konusma yapacaklar. daha sonra savas baslayacak ve siz dosdogru ilerleyeceksiniz. ilerlediginizde grubunuzun arasinda sizden yardim isteyen kisilerden gorevleri alacaksiniz. ilk gorevde, sag taraftaki gorevi bitireceksiniz. bu gorevde rehin alinmis elfleri kurtaracaksiniz.

    en son oldurdugunuz orcun hemen yaninda bir magara var. orada bir kara suvari yine uzun bir konusma yapacak ve daha sonra bir orumcek, siz ve muttefikinize saldiracak. onu alt ettikten sonra ilk gorev aldiginiz bolgeye geri doneceksiniz ve bu kez sol tarafta "barrel"lari imha edeceksiniz. bunun icin cevresinde ki orclari temizlemek zorundasiniz. bu gorevi de yaptiktan sonra yuzugun haritada ki istikameti dogrultusunda ufak bir kopruyu gectiginizde bir elf sizi karsilayacak onu takip edin. yine uzun konusmalar gececek ve beraber bi kac orc oldureceksiniz. daha sonra witch king'i bulacaksiniz ve size bir buyu yapacak.

    uyandiginizda bir yatakta baygin, basucunuzda elrond ve bir baska elf bulunacak. burada yapmaniz gereken bas ucunuzda ki elfe fare ile tiklayarak chat bolumunden "/mumble" yazmak. bunu yaptiginizda ayaga kalkip elrond'un oda icerisinde sizden istedigi ufak tefek gorevleri yapacaksiniz. sonra kapi onunde bir elf belirecek ve 1 level olan karakteriniz 5 level olarak disariya isinlanacak.

    bundan sonra onemli olan dogru secenegi izlemek. size 2 veya 3 secenek veriliyor; 50, 104 veya 120 level. burada isteginiz dogrultusunda, dogru olani secmeniz gerekiyor. bunun icin; klavyede "ı" tusuna basip envanteri acmaniz ve valar boost'a tiklamaniz gerek. uzerine fare ile geldiginizde 104 veya 120 yazacaktir. 120 olani sectiginizde yine bir kac farkli esya ortaya cikacak. bunlar arasinda, yukariya dogru bir ok seklinde olan sari renkli simgeye tiklayacaksiniz. ve artik 120 levelsiniz ve sizi farkli bir haritaya atacak. daha sonra 120 level armor ve weapon sandiklarindan cikan esyalari uzerinize giyebilirsiniz. "c" tusu karakterin uzerine giydigi esyalarini gosterir. biraz karistirdiginiz da bircok seyi kendiniz de kesfedeceksiniz.

    uzerinizin doldugunu farkederseniz haritalarin bazi yerlerinde "vault" bularak esyalarinizi oraya teslim edebilirsiniz. cunku cok fazla yer olmadigindan bazi sandiklari acamayabilirsiniz. "vault" npc'si bildigimiz bankadir. npc'ye sag tik yapip 3. secenek olan "open vault" diyebilirsiniz. vault bulmak icin oyundan birine sorabilirsiniz. kasabalarda bulunurlar.

    not: tum diger siniflar ayni sekilde 5 level oldugunda ayni haktan yararlanirlar.

    not 2: eger yalnizca 50 level veya 104 level olan secenek sunulduysa veya hicbirsey sunulmadiysa, 1 veya 2 gun sonra karakterinize eklenecektir. eklenmezse yeni hesap olusturun.

    son not: karakterinizi birden 120 levele atlatmak herkesin tercih edecegi birsey degil. bazi insanlar oyunu kesfederek level atlamayi daha mantikli buluyorlar. bu size kalmis.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap