36105 entry daha
  • gece sık sık idrara kalkmanın bir kaç ufak taktikle engellenebilir olması.

    japon kanalında * izlediğim bir programa göre, zannedildiğinin aksine vücuttaki sıvı sadece idrar torbasında birikmiyormuş.

    ilerleyen yaşlarda insanların kalplerinin zayıflaması ve kaslarının gevşemesi nedeniyle kan dolaşımı zayıflar. gün içinde içtiği suyun bir kısmı yer çekiminin etksiyle bacaklarındaki dokuda birikir. kalp sorunu olan yaşlıların bacaklarının şişmesinin nedeni de budur. yatar vaziyete gelindiğinde, yer çekiminin etkisi kaybolacağı için, bu su dolaşıma tekrar katılır ve vucüttan idrar yoluyla parça parça atılır. bu da insanların gece uykusunun sık sık bölünmesine, dolayısıyla kötü bir uykuya ve gün içinde yorgunluğa neden olur.

    gece idrara kalkma sıklığımızı azaltmak ya da yok etmek için, akşam yemeğini daha az tuzlu tüketebilir, medikal diz çorabı kullanabilir ve yatmadan önce ayaklarımız 15-20 cm yukarda olacak şekilde yarım saat kadar uzanabiliriz.

    tuz tüketimini azaltmak damarlarda ekstra su birikmesini engeller, diz çorabı giymek baldırları sıkacağı için bacağımızda su birikmesini azaltır, yatmadan önce ayaklarımızı yukarı kaldırmak da burada biriken suyun idrar yoluyla uyku öncesinde atılmasını sağlar.

    yatmadan önce yarım saat kitap okumak uykumuzu kısaltmasına rağmen, kalitesini artıracaktır diye düşünüyorum.

    kaynak: https://www3.nhk.or.jp/…/en/ondemand/video/4031005/
5691 entry daha
hesabın var mı? giriş yap