5270 entry daha
  • #137037649 numaralı entry'de jimmy ve kim neden howardla uğraşıyorlar farklı dünyaların insanları olduğundan mı anlamıyorum demiş ve debeye girmiş. debeye giren entry sahibi sonra da #137067046 numaralı entry'de anlamayanlara gerzek demiş, siz izlemeyin demiş. kendine gerzek dediğinin farkında mı bilmiyorum tabi.*

    bu demektir ki birçok insan bu sezonun başından beri jimmy ve kim'in howard'a karşı yaptıkları set-up'ları neden yaptıklarını anlamamış.

    ben gerzek demiyorum ama izah edeyim sebebini ve olayları ki kalan bölümleri ona göre izleyin.

    --- spoiler ---

    jimmy ve kim'in howardla uğraşmasının ardındaki motivasyon howard'a karşı bir intikam almak üzerine değil, önemli bir finansal unsur var. hatırlarsanız 1. sezonda jimmy, sandpiper crossing huzurevinde, sahiplerinin sistematik olarak yaşlı sakinlerinden fazla ücret kestiğini tespit edip büyük bir davayı ortaya çıkardı. jimmy, davayı hhm ve davis & main'e devretti davadan %20'lik bir pay alma hakkını saklı tutarak. ancak o zamandan beri sandpiper'ın avukatları hala uzlaşma tutarı için pazarlıklar yapıyor. kim, jimmy ile birlikte howard hamlin'in profesyonel itibarını yok edebilirlerse, cliff main'in, gözden düşmüş bir howard'ın sandpiper'a karşı davalarında pozisyonlarına verebileceği potansiyel zarardan korkarak sandpiper'ın önerdiği anlaşmayı hemen kabul edeceğini düşünürler. bu teklif şu anda 26 milyon dolar, jimmy'nin böylece yaklaşık 2 milyon dolar alacağı anlamına geliyor. (%20'si bu tutara tekabül etmiyor ama geçen miktar boyleydi yanlis hatirlamiyorsam. after tax, legal costs vs yuzunden olabilir)

    planları da bu zamana kadar şöyle:

    ilk olarak, cliff main'in zihninde howard hakkında şüphe tohumları ekmek. bunun için jimmy, cliff ile sahadayken howard'ın golf kulübündeki dolabına bir torba "uyuşturucu" (aslında bebek pudrası) yerleştiriyor. howard dolabını açar, uyuşturucu çantası düşer ve cliff main görür. howard, haklı olarak benim değil falan der ancak cliff'in kafasında bir şüphe oluşur bile.

    jimmy & kim'in bir sonraki adımı, howard'ın iş dışındaki faaliyetlerinin yasal çalışmalarını etkileyebileceğini düşündürtmek için jimmy başlangıçta davis & main'e hhm patronunun kokain alışkanlığını duyduklarını iddia edecek bir müşteri icat etmeyi planlıyor. bunun için de kettlemanlara gidiyor. kettlemanlar cliff'e gidiyor, bizim davamıza bakan avukatın drug alışkanlığı varmış diye yine cliff'in içine şüphe düşürüyor.

    son olarak da son bölümde jimmy howard'ın kılığına girip arabasını çalıyor. kim, cliff ile bir kafede otururken howard kılığındaki jimmy arabadan eskortu bağırış, çağırış küfür kıyamet atıyor. yine olaya cliff şahit oluyor ve kim'e o howard değil miydi? evet howard'dı evet diye onun olduğunu düşündüğünü söylüyor.

    --- spoiler ---

    başka olaylar olacak mı göreceğiz howard'a karşı ama howard'a karşı yaptıkları bu tuzakların sebebi özetle howard'ın itibarını zedeleyip, cliff'in kafasında soru işaretleri oluşturmak ve davanın bir an önce kapanmasını sağlayıp kendi %20'lik payını almak.
3091 entry daha
hesabın var mı? giriş yap