22 entry daha
  • bu satışla ilgili gördüğümden beri açık kaynaklardan toparladığım bilgiler birbiri ile ilişkili iki ayrı noktayı işaret ediyor.

    siyasi :
    - anadolu grubu zaten efes markası ve alkol meselesi sebebiyle mimli.

    - üstüne bir iki yıldır özilhan iktidar gerginliği had safhadaydı.

    - dolayısıyla "çöküleceğine ucuza satayım" gibi bir tavır söz konusu olabilir.

    ekonomik :
    - grup 2020'yi ciddi bir zarar ile kapattıktan sonra 2021'de anca toparlanıyor. mali analizi şurada : https://www.paraanaliz.com/…egerlendirmesi-g-11616/
    - özilhan yaklaşık 2020'den beri mcdonalds'ı satmaya uğraşıyor. karlılığından çok memnun olmadığı söyleniyor.

    - pandeminin getirdiği kapanmalar ve kısıtlamalar, her ne kadar eve teslim konusunda esnek davranıldıysa da hamburgercileri çok etkiledi.

    - yetmezmiş gibi yeni nesil butik burgerciler pandemi öncesinde çok ciddi bir yükselişe geçmişlerdi. üstelik bu burgerciler yemeksepeti, getir gibi firmalarla anlaşmalı olduğundan lokasyonda müşteriye ulaşma dertleri yok. büyük yatırımlı markalar açısından bir anlamda "pirana etkisi" oluyor bu durum.

    - ayrıca anadolu grubunun geçmişten gelen belli bir borç yükü var. toplam borcu 2021 itibari ile yaklaşık 2.3 milyar tl. gerçi dolara vurursanız düşük çıkıyor olsa da satış için bir sebep olabilir.

    - ve tüm bunlardan önemlisi ülkedeki ekonomik istikrarsızlık ve yüksek enflasyon genel anlamda yeme-içme sektörünü etkiliyor. sizin cafelerde gördüğünüz kalabalık tek başına bir anlam ifade etmiyor. dolayısıyla grup geleceğe yönelik bir projeksiyon yapıp hazır karlı iken elden çıkaralım demiş olabilir.

    ve fakat tüm bu yazdıklarımın ötesinde gerçek olan şey fiyatın aşırı düşük bulunduğu.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap