4 entry daha
  • akıllıca planlanmış ve uygulanmış bir deneye benziyor. ön yargıları kırmak adına hoş olmuş.

    kullanıcıların windows xp ile windows vista'yı karşılaştırırken takındıkları ve benim anlamakta büyük güçlük çektiğim bir tavır var.

    önce 2001 yılında piyasaya çıkmış bir sistemin günümüzde satılan bilgisayarlarda ne kadar hızlı çalıştığından, sistem kaynaklarını ne kadar az sömürdüğünden bahsediliyor, sonra da vista'nın o kadar hızlı olmadığı, sistem kaynaklarını ağlattığı falan söyleniyor. yahu bu işletim sisteminin amd 2500 işlemcili, 512 mb ram ve ati radeon 9600 takılı bir makinenin gücünü aşacağını görmek için kahin olmaya gerek yok ki? bu şekilde eski bir sisteme sahip kaç kişi gidip orijinal windows vista alıp kurar ve beğenmeyip yorum yapar merak ediyorum. adam bir kere o eski sisteme değil, yeni makine alacaklara hitap ediyor. kopya yazılım kurup sonra da "beğenmedim, olmamış bu" denmesi bana ahlaklı bir tavır gibi gelmiyor. elbette, şayet varsa camiada sistemi eski olmasına rağmen lisanslı windows vista satın alıp kuran arkadaşlar, kendilerini tenzih ederim. sistemi iyi görünen ama buna rağmen vista'da sorun yaşayanları da tenzih ederim ancak ben kendi sistemlerimde sorun yaşamıyorum.

    kendi döneminin standartlarına göre hazırlanmış bir işletim sistemi windows vista. ve bu standartlar da çok aşırı yüksek değil. şu an kendi konfigürasyonunu toplayacak kim 1 gb ram alır sevgili dostlar? herkes ağzını en az 2 gb ram ile açıyor artık.

    dizüstü bilgisayar aldığında vista kuracağı makineye 1 gb ram takıp seni ekstra ram almak zorunda bırakarak masrafa sokan firmalar utansın.

    ben, biri dizüstü, diğeri masaüstü olmak üzere iki farklı makinede 1 yılın biraz üzerinde bir süredir windows vista kullanıyorum. aldığım dizüstü makinede 1 gb hafıza vardı ve doğal olarak hızı yetmiyordu. 30 ytl verip 1 gb daha ram ekledim ve şu anda makinenin hiç bir problemi yok. 30 lira bu konfor için değen bir masraf.

    masaüstü makinede ise 4 gb ram var ve windows vista 55-60 saniyede açılıyor. tek bir kere de kilitlenme, çökme vb sorunla karşılaşmadım.

    neyse çok uzattık. deneyin sonuçlarını gören vista'ya haksızlık ettiğini anlar.

    1 yıl sonra gelen ekleme : vista sana kafam girsin, üstüne de mojave çölü girsin. benim de allah belamı versin. girmiş götümüze 100 dolar çıkaracaz diye entarilerde takla atıyoruz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap