26 entry daha
  • 2006'da cbs ve warner bros iş ortaklığıyla oluşturulmuş amerikan televizyon kanalı.
    viki sayfası

    yıllar yılı süper kahraman (dc) ve doğaüstü içerikli dizileriyle ve eski kafa yılda 22-24 bölüm mantığıyla işini sürdüren kanalın, bu sene gerçekleşen warner bros. & discovery birleşmesi sonrasında kapatılacağı/satılacağı ve iş yapar dizilerinin hbo max'e geçeceği söyleniyordu.

    son birkaç gün içerisinde 10 tane çoğu uzun soluklu dizisi iptal edildi* bunlar; legends of tomorrow, batwoman, naomi, legacies, dynasty, charmed, roswell new mexico, ın the dark, 4400.

    genel kanı bütün bu acımasız streaming kanalları rekabetinin ana gerekçe olduğu. zira artık; bir sezonda bu kadar çok bölüm içeren, basit bir senaryo etrafında dönüp araya reklam almak için sakız gibi çekilen, bilinmeyen aktörlerin olduğu, asıl öykü üzerinden değil de seksi gençlerin dramatik entrikaları üzerinden iş yapan diziler ilgi çekmiyor.

    bunu her ''tür'' için söyleyemeyiz tabii. fox, nbc, abc, cbs gibi kanallarda hala sürüsüne bereket polis/doktor/itfaiyeci dizisi var ama kuşkusuz bu dizilerin ana izleyici kitlesi 1980 ve öncesinde doğan insanlar.

    dediğim gibi olay doğaüstü ögeler ve süper kahraman türü olduğunda marvel/disney+ birkaç bölümlük ve yüksek bütçeli/üst seviye aktörlerin yer aldığı dizileriyle ulusal kanallardaki bu devri bitirdi. aynı şekilde amazon prime video ve netflix de, the witcher olsun the boys olsun ve diğer bilimum süper kahraman/doğa üstü işleriyle gerçekten özenli işler yapmaya başladı.

    diğer normal*tv kanallarında da önümüzdeki yıllarda ciddi dizi iptallerinin olacağını öngörüyorum. appletv+, peacock, paramount+ derken artık devir streaming devri çünkü...

    ağustos edit: kanalın en büyük süper kahraman dizisi olan flash da iptal edildi, 2023'te yayınlanacak olan 9. sezon son olacak.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap