121 entry daha
  • dış politikası zaman zaman iyidir...

    iyidir de...

    ahmadinejad torununu torbasını alır, türkiye'ye turistik bir geziye gelir de anıtkabir'i ziyaret etmezse, bu kimseyi bağlamaz.

    ama bir ülkeye resmi ziyarete gelecek lider, o ülkenin 'resmi ziyaret' kurallarına uyacak kardeşim... uymak istemiyorsa "resmi ziyarete gelemezsin o zaman" diyecek kadar yürekli yöneticiler lazım; resmi ziyaret kurallarını beğenmeyen adama başka metot arayacak kadar basiretsiz tipler değil.

    bunun sebebi şov yapmak da değil; uluslararası ilişkilerde bir lider başka bir ülkenin kurallarını delebiliyorsa, yarın başka bir lider gelir daha büyük delik açar, bunun sonu gelmez...

    bir de şu "dini inancı böyle yerleri(?) ziyaret etmesine izin vermiyor", "farklı kültürler" argümanları var. birincisi uluslararası ilişkiler, liderlerin dini veya vicdani görüşlerine göre şekillenemezler. ikincisi, yahu iran ne zamandan beri dini inançlara saygılı bir ülke oldu ki, lideri kendi dini inancına saygı bekliyor? mesela iran'a gidin, "ben müslüman değilim" veyahut "benim dini görüşüme göre başımı kapatmama gerek yok, istemiyorum kapatmak" diyin (ya da karınız, kızınız vs desin), bakalım kimse bunu diyene saygı duyuyor mu yoksa eline bir başörtüsü mü tutuşturuyor? gidin görün, vize istemiyorlardı en son.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap