27 entry daha
  • hazir olimpiyatlara sayili gunler kalmisken, atletizmde iddiali olan sporcularin son durumlarina bakalim ;

    --------------100 metre erkekler--------------

    usain bolt : jamaikali genc atlet bu sene buyuk cikis yakaladi. ozellikle 100 metre erkekler dunya rekorunu 9.72 gibi bir zamana tasimasi, onu olimpiyat finallerinde favorilerden biri yapiyor ama cok genc ve tecrubesiz olmasi da dezavantajlari. bu seneki en iyi dereceleri ; 9.72 , 9.76 , 9.85 'dir.

    asafa powell : eski dunya rekortmeni, usain 'in vatandasi. buyuk sampiyonalarda pek bir basarisi yok. [sampiyonlugu yok] ayrica pes pese yapilan yarismalarda da basari sagliyamiyor. sozun ozu tek yarismanin adami. ustundeki baskiyi atabilirse ve elemeleri rahat asarsa belki sampiyon olabilir. bu seneki en iyi derecesi monaco grand prix'in elde ettigi 9.82 .

    tyson gay : 2006 dunya sampiyonu, eski dunya rekortmeni. osaka 2007 'de hem 100 hem de 200 metre dunya sampiyonu. tecrubeli ve baskiyi kaldirabiliyor. jamaikalilari asarak olimpiyat altinina ulasabilir. kendisi benim de favorimdir. bu yilki en iyi derecesi, haziranin son gunlerinde elde ettigi 9.77

    bu uclunun 100 metrede madalyonlari almasi beklenmektedir. acikcasi asafa powell 'in yerine bir baskasi da madalyon alabilir. saglam pabuc degil kendisi uyarayim...

    --------------100 metre kadinlar--------------

    torri edwards : otuz yasini devirmis olmasina ragmen, sidney'de 4x100 bayrakta takim olarak elde ettikleri bronz madalya disinda buyuk bir basarisi yok. ancak yil icinde duzenlenen yarismalarda iyi dereceler almaktadir. bu senenin en iyi derecesi ona ait ; 10.78. sahsen ben kendisinden bir madalya bekliyorum, jamaikalilar izin verirse.

    kerron stewart : henuz 22 yasinda olmasina ragmen ozellikle bu sene buyuk bir cikis yakalamis durumda. ki kendi en iyi derecelerini hem 100 metrede hem de 200 metrede bu sene yapti. 100 metre derecesi 10.80 . usain bolt gibi onun da en buyuk dezavantaji daha once boylesine buyuk bir sampiyonada yarismamis olmasi.

    sherone simpson : jamaikalilarin en iyilerinden. 22 yasinda iken atina'da elde ettigi altinciliktan daha iyi bir yere gelmesi muhtemel. madalya adaylarimdan biri, bu seneki en iyi derecesi 10.87

    veronica campbell-brown : atina olimpiyat oyunlarinda bronz madalya, osaka dunya sampiyonasinda altin madalya kazanmis jamaikali. bir kac gun once 10.87 'lik bir derece yapti, favorimdir.

    lauryn williams : amerikali bu sene 10.90 lik derecesine amerikan elemelerinde yapti. osaka'daki dunya sampiyonasi ile atina olimpiyatlarinda gumus madalya kazandi. amerikali kadin sprinterlerin en iddiali olani budur.

    --------------200 metre erkekler--------------

    usain bolt : 100 metrede oldugu gibi 200 metrede de yilin en iyi derecesini [19.67] gerceklestirdi. ayrica yilin en iyi 2. ve 3. derecesini de usain yapmistir. tyson gay'in yarisamayacagi bu yarista kesin favoridir bolt. bana oyle geliyorki 100 metreyi tyson gay kazanir, 200 de usain bolt. tabi bu tahminim ne kadar dogrudur bilinmez. cunku gunluk form durumu bu kisa yarislarda cok ama cok onemlidir.

    shawn crawford : atina olimpiyatlarinin sampiyonu, bu sene 19.86 kosarak olimpiyatlara katilmas sansini elde etti. madalya sansi buyuk, usain bolt’u zorlar ama gecemez gibi geliyor bana yoksa suphen mi var ?

    wallace spearmon : bu seneki en iyi derecesi 19.90 . ilk kez olimpiyatlara katilacak ve iddiali. madalya umudu var.

    walter dix : acikcasi bu elemani pek tanimiyorum. amerikan olimpiyat elemelerinde; crawford ve spearmon ‘u gecerek birinci olmus ve 19.86 kosmus. 86 dogumlu bu genc sprinterin finalde yer almasi supriz olmaz ama is madalyaya gelince soru isareti oldugu kesin.

    --------------200 metre kadinlar--------------

    allyson felix : asil bransi olan 400 metrede yarisamayacak olan sempatik sprinter. amerikan elemelerinde 22.22 lik derecesi var. jamaikalilari zorlayacaktir eminim. atina olimpiyatlarinda 2.lig, osaka’daki dunya sampiyonasinda altin madalyasi vardir. neden pekin’de de sampiyon olmasin ? hadi bakalim tatlim...

    veronica campbell-brown : gecen olimpiyatta bu dalda sampiyon oldu. bu senenin en iyi derecesini yapan jamaikali, bu sene 21.94 kostu. 100 metrede de yarisiyor, favorilerdendir.

    kerron stewart : 100 metrede kendisi hakkina bi kac laf etmistim. o yuzden sadece bu yarista da iddiali oldugunu ve bu sene 21.99 kostugu belirteyim.

    sherone simpson : jamaika elemelerinde 22.11 ‘i var. madalya adaylarindan.

    shelly ann fraser : bir jamaikali daha, jamaika elemelerinde 22.15 ‘i var. araya karisabilir aman dikkat allyson’im !

    muna lee : atina’da 7.ligi var, bu sene 22.30 ‘u var.

    --------------400 metre erkekler--------------

    jeremy wariner : kisisel kanaatimce, michael johnson ‘dan sonraki en iyi 400 metreci. tum zamanlarin en iyi ikinci derecesi ona ait. [43.45] ve michael johnson da menajeri. kesin favorimdir, iddia kuponuna 1 yazin derim ben.

    lashawn merritt : jeremy wariner’i zorlayacak tek isim. ki jeremy’i amerikan olimpiyat secmelerinde gecmeyi basarabilmistir. osaka’da da ikinci olmustur.

    chris brown : bahamali atlet, onceki olimpiyatta bronz madalya aldi. wariner ve merritt’in ardindan.bu sene 44.40 ‘lik bir derecesi var.

    --------------400 metre kadinlar--------------

    sanya richards : 400 metre kadinlarin favorisi. bu seneki en iyi derecesi 49.86’dir. allyson felix’in olmadigi yerde altin madalyaya erisebilir.

    novlene williams : atina olimpiyat oyunlarinda ve osaka dunya sampiyonasinda bronz madalya kazanmis. bu seneki en iyi derecesi 50.11’dir.

    amantle montsho : bu senenin en iyi dercesini yapmis sprinter. [49.83] madalya sansi var gibi.

    anastasiya kapachinskaya : ruslarin bu daldaki en onemli atleti. 50.02 ‘lik derecesi var, eger finale kalirsa ve yaris yavas bir tempoda giderse madalya sansi olabilir.
170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap