145 entry daha
  • zeka aralığına bakılırsa erkeklerin spektrumu kadınlardan daha geniş. yani en salak erkek kadar salak kadın yok, aynı şekilde en zeki erkek kadar zeki kadın da yok. fakat bu bahsettiğimiz uçlar toplumda ihmal edilebilecek kadar az bir oranda bulunuyor.

    ortalamaya baktığımızda kadınla erkeğin zeka seviyesi eşit. alışveriş yapmak, taksiye ya da toplu taşımaya binmek, ya da parkta oturmak gibi günlük aktivitelerde genellikle çalışan kişiler erkekler olduğu için (şoför, satış sorumlusu, park düzenlemesinde çalışan işçiler veya çöpçüler gibi) daha fazla ortalama ya da ortalama altı erkekle muhatap oluyoruz. ülkemizde bu erkeklerin muadilleri evde izdivaç izliyor. bu sebeple toplumdan bir çıkarım yapmak bizi yanılsamaya düşürür.

    akademide gördüğüm kadarıyla ise kadınların işine olan titizliği ortalama olarak erkeklerden daha fazla. ama işiyle kafayı kırmış ve her şeyi kontrol altında tutmaya çalışan, deli gibi makale üreten bazı erkek hocalar gibi bir kadın hocayla henüz karşılaşmadım. bu da ortalamanın denkliğini ama uçların farkını ispatlayan bir durum. bahsettiğim zeka aralığını gündeme taşıyan kaynakları daha sonra buraya ekleyeceğim, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap