• zincirlikuyuda eskiden karayolları arazisinin bulunduğu yerde inşa edilen ev, otel, iş, alışveriş, eğlence merkezi bir kompleks. zamanında 800 milyon dolar'a satın alınan arazisiyle epey ses getirmişti.

    adı kendisinden daha uzun dünyadaki ikinci insan* dubai şeyhlerinden şeyh muhammed bin raşit el maktum ile zorlu holding arasında yaşanan kıyasıya çekişmeyi ahmet zorlu kazanmıştı. sonra da epey tantanası oldu ama sonunda zorlu, tesisi inşa ettirdi. neredeyse karşı karşıya bulunduğu tatlıcı kuleleri'yle böyle yine bir manhattan çakması istanbul görüntüsü yaratıyorlar. bunlara bir de hsbc'nin yıllar önce yaşadığı saldırının ardından güvensiz bulup daha güvenlikli bir yere taşınma kaygısıyla ilk binadan 500 metre ileride yaptırdığı binası eklenince zincirlikuyu'da tek katlı mekan olarak bir tek zincirlikuyu asri mezarlığı kaldı. arka kulvardan yılların maya center'ı, karşısında astoria ve meşhur zincirlikuyu benzincisinin etrafına sıralanmış garanti bankası, akbank genel müdürlük binaları silueti tamamlıyor.

    yine de tüm bu binalar arasında en eli yüzü düzgünü bu zorlu center'dır denilebilir. binadan çok yeşil alan içeriyor olması, dinlenebileceğiniz sakin noktalarının olması kendisini diğerlerinden daha sevimli kılıyor.

    meraklısına not:
    olan biten insanı değil, olacak bitecek adamıyım.
386 entry daha
hesabın var mı? giriş yap