12020 entry daha
  • ilk defa ciddi ciddi amerika ile olan iliskisi acisindan gelecegi icin korktum. amerikan halki, evet kararlari o vermiyor hukumet veriyor ama destegii de onemli, son derece dunya cografyasindan bihaber ve tukiye'yi natodan atmaya dunden var. erdogan, ne kadar burada devletci tipler sert duruyor diye begenseler de, turkiye'nin stratejik konumunu kendi avantajina kullanmayi becerecek ince bir kafaya sahip degil, keza yardimcilari da oyle. avrupa'da kimse apacik bir sey yapmaz. multecileri cok seviyoruz ayaklarina yatip hepsini gizli sakli ulkelerinden gonderirler ya da almazlar. pozisyonlarindan da zerre taviz vermezler. iste bunu akp kadrosu yapamiyor. biraz murekkep yalamislari batililarin ikiyuzlulugunu tespit etmekte biraz daha net konusabiliyorlar ama, spoiler, bunu ahmedinejad filan da yapiyordu.

    turkiye'nin cikarlarinin abd ve avrupa ile olan cakismasi ezelden beri var. ama iste o yuzden kasaba kabadayisi degil, kozlarini guzel kullanabilecek, afra tafra yapip bol dusman kazanmak yerine kendi pozisyonunu saglama alip ona gore de stratejisini yapabilecek birisine ihtiyac var. finlandiya ve isvec gibi ulkelere saldirmanin pek de bir anlami yok. daha buyuk ve guclu batili devletlerin bu kucuk ulkelerin ezilmesine izin vermiyorum ayaklarina ellerine kendine karsi koz veriyorsun.

    turkiye'nin ne kadar rus ucagi indirdigi, kore'de ne kadar sehit verdigi, amerikan usleri barindirdigi, ya da erdogan'in bastan amerikan projesi ile iktidara gelmesi filan bunlar amerika'da kimsenin sikinde degil. saddam da amerikan destegi ile iktidara geldi, islerine yaramadiginda kimsenin gozunun yasina bakmayip butun irak'i yerle bir ettiler. simdiden turkiye'nin rusya'ya dair olan stratejik konumu (bogazlar) hakkinda "borders can be changed" filan gibi laflar yayilmaya baslamis orada burada.

    https://www.foxnews.com/…-secret-weapon-inside-nato
2980 entry daha
hesabın var mı? giriş yap