9334 entry daha
  • "yani her bir insan hayata bir defa geliyor ve abd hükümeti insanların hayatlarının %30’nu gasp ediyor ve sözde özgürlükçü amerikalılar buna ses çıkarmıyorlar."

    hep savunma bütçesinin azaltılmasını, eğitim, bilim, sağlık konularına daha fazla bütçe ayrılmasını savunageldim, ama şu son ukrayna işgali ve çin'in uygurlara yaptıkları gösterdi ki abd'nin kendi içerisine çekileceği, dışarıdan elini ayağını çekeceği bir dünya amerika dışında yaşayanlar için bir cehenneme döner.

    abd en son bunu denediğinde insanlık kendisini ikinci dünya savaşına giden dönülmez yolda bulmuştu. japonya ile ispanya arasında kalan coğrafyada yaşayan halkların çoğu diktatörlüklerin çizmeleri altında ezilmişti. sonra o diktatörlüklerden kendisini korumak ve dünya halklarını özgürlüklerine kavuşturmak abd halkına çok daha pahalıya mal oldu.

    yukarıdaki yazara verdiği %30 vergi batmış. ben de diyorum ki o vergi avrupa seviyesine çıkmalı. zenginden daha fazla vergi alınmalı. savunma bütçesi aşağı yukarı aynı seviyede bırakılıp yeni eklenen gelirler eğitime, bilime, dar gelirlilerin sağlık hizmetlerine, uyuşturucu ve evsizler sorunlarının çözümüne harcanmalı. geçen sene federal hükümete 70 bin dolara yakın vergi ödedim. gerekirse daha fazla da öderim. verdiğim vergilerin ülkesini savunan ukrayna ordusuna, çin tehdidi altındaki taiwan'a, insanlığın geleceği için çalışan nasa'ya, sağlık araştırmalarına, dünyanın herhangi bir yerindeki bir adaletsizliği ortadan kaldırmaya yönelik olarak harcanan her cent'ini helal ederim. yeter ki o vergiler cumhuriyetçilerin elinden suudlara, mısır'a, sınır duvarına, koruma ordusuyla kendi otelinde kalıp devlete fatura çıkaran başkanların cebine akıtılmasın.
3710 entry daha
hesabın var mı? giriş yap