1 entry daha
  • biriyle tartıştığınızda tartışma kavga halini alır ve " allah belanı versin " li bi cümleyle zirvede noktalanır ya hani hah işte tam o noktada daha spesifik olmak gerekirse kişiye " aşil tendinitlerine düçar olasın inşallaaah" demek de en az - hatta çok daha da fazla - " allah belanı versin " demek kadar etkili olabilir. zira aşil tendiniti denilen bu olay tam anlamıyla bi beladır. bi nevi cruciatus curse gibi bişeydir ve en kötüsü de etkili bir counter curse'ü olmamasıdır.

    bu dertten müzdarip kişi özellikle sabahları olmak üzere günün her saatinde ayak topuğunun biraz üzerine konuşlanmış bu tendonun ağrısıyla kıvranır durur. hele ki çift taraflıysa tadından yenmez bi durum oluşur!. uzun süre ayakta durmak koşmak ayak ucunda durmayı gerektiren - hoplamak zıplamak vs - herhangi bişey yapmak ağrıları daha da arttırır.

    bölgeyi bandajlamak üzerine buz uygulamak analjezik ve antienflamatuar etkili ilaç/kremleri kullanmak tedavileri arasındadır. lakin bu tedavi yöntemleri kısa denilebilecek sürede etkisini yitirir ve dikkat edilmedikçe ağrılar geri döner. kısacası bu lanet şeyden tamamen kurtulmanın herhangi bi yolu olduğunu şahsım adına sanmıyorum ve öğrendiğim kadarıyla nice genç sporcuların en az bir beş senesini yemiş bitirmiş de bir hastalık bu. biliyorum güzel kızlar sıçmaz küfür etmez vs ama ben memenetsiz tipime güvenerek şunu diyorum: ben böyle işin taa içine sıçayım!! *...
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap