2 entry daha
  • "bir genetik şirketinin piyasa değeri acaba bir gün exxon veya petrochina'dan fazla olabilir mi? olur hem de çok uzun sürmez! dünya genelinde yeni değerlere doğru hızlı bir kayış var. aslında bu sadece kayış değil, yeniyi yaratma! neler mi oluyor? kısaca bazı bilgiler vereyim:

    * özellikle abd'de devlet destekli yürütülen insan genomu projesine karşı özel sektörde müthiş bir atak var.
    * ingiltere, abd'den sonra bu konuya özel ve devlet anlamında an fazla fon ayıran ülke. ingiliz araştırmacılar da ciddi yol almış durumdalar.
    * özel sektör içinde en dikkat çeken firmalardan biri celera genomics ve arkasındaki isim devlet gen projesine kafa tutmasıyla öne çıkan craig venter.
    * hatta özel şirketlerden biri olan celera ve bağlaşık şirketler o kadar ileri gitmişler ki, yapay bir hayat formu daha doğrusu sentetik kromozom yapmayı başarmışlar.

    yapay hayat formu

    * aralarında nobel ödüllü hamilton smith adlı bilim adamının da bulunduğu 20 kişilik ekip, tamamen laboratuvar kimyasal malzemeleri kullanarak, 580 bin çift genetik şifre içeren 381 geni birbirine ekleyerek yapay kromozomu elde etmişler. burada önemli bir tartışmayı da aktaralım. bu yapay hayat formu bir bakteriye enjekte edilip onu ele geçirip, kontrol ederek gelişiyor. yani beden istendiği gibi şekillendirilebiliyor ama ruh yani canlılık için bakteri kullanılıyor.

    * insan genomu projesi 1990 yılında resmi olarak başlıyor. 1990 yılında türkiye'de nelerle uğraştığımızı lütfen düşünelim. bugün kamuoyuna açıklanan sonuçlarından bildiğimiz kadarıyla insan genomu tam bir matematiksel tabloya dönüştürülmek üzere. şöyle izah edeyim, karşınızdakinin yaptığı biyolojik silah hakkında en küçük bir fikriniz dahi olamadan sizi "silebilirler".

    holdingler bu işin peşinde

    * aynı şekilde bu çalışmalara paralel olarak farmakogenomi de yani "insanın gen yapısına uygun ilaç geliştirme" alanında da inanılmaz adımlar atılıyor. şimdi bunu yine tersten düşünün, biyolojik bir savaşta düşmanınız nerede duruyor?

    * işin daha da ilginç yanı amerika ve ingiltere'de bu projelere para yatıran şirketler, genelde ülkenin en büyük holdingleri ve bağlantılı şirketleri. aklıma bizim büyükler geldi. daha geçen gün bayan bir holding yöneticisi ne kadar çok market açtıklarını anlatıp, televizyonlarda aferin bekliyordu. gerçekten aferin, vatandaştan malı vadeli al, rafa koy peşin sat, ürünlerin çoğu ithal olsun, yerli halkı hizmet sektöründe asgari ücretle kullan, sonra çıkıp ne kadar büyük yatırımcıyım de! "finansal entelektüel birikim" yok ki! herhalde türkiye'deki büyük şirketlerden birinin kapısına böyle bir proje ile gitseniz, "arsa yok mu kardeşim üstüne bina yapalım" diyerek kapıdan kovarlar! biz değil miyiz, elimizdeki bütün teknoloji odaklı telekom şirketlerini üç kuruşa yabancıya satan!

    yeni düzen kurgulanıyor

    sonuç: dünya genelinde egemenler yeni dünya düzenini kurguluyor ve bizler maalesef çok ama çok geride kalıyoruz. para edecek dinamikler değişiyor ve ayak uyduramazsak para edecek bir şeylerimiz olmayacak.

    son söz: "boş ver bunları kardeşim" diyorsanız, gelin o zaman tartışalım. laik miyiz, değil miyiz! kızlarımızı eve nasıl kapatırız! el sıkan kadınlar cehennemlik midir! chp mi yoksa akp mi! mhp'ye de dava açılsın mı! avrupa birliği ne dedi! "

    http://www.referansgazetesi.com/…spx?hbr_kod=103248

    bu link te alıntının yapıldığı link.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap