8 entry daha
  • vahşet açısından cesaretli sahnelere sahip film.
    diğer taraftan bu özellik, içinde barındırdığı sayısız saçmalıklara kızmayı engellemiyor.

    --- spoiler ---
    -yarın doğurmak için hastaneye gidecek olan hangi kadın evde özellikle tek başına kalmayı ister yahu? üstelik evi de apartman dairesi falan değil, basbayağı kocaman neredeyse ıssız bir yerde müstakil bir ev.

    - büyük camları olan bir evde tek başına yaşayan hamile bir kadın olarak evde kendini koruyacağı bir silahının olmaması da ayrı bir saçmalık..

    - kadın eve giriyor ve bu abla ne evden kaçmayı deniyor ne telefonla polisi veya bir tanıdığını aramayı deniyor. sadece seyirciyi ne kadar salak yerine koyabilirim acaba diyerek daha da kaçamayacağı yerlere doğru koşuyor.. penceresi dahi olmayan banyo.

    -kız banyoya girdiğinde sadece yüzü kesilmiş ve göbeğinde kan akan bir delik varken, bir kaç sahne sonra tüm banyonun duvarlarının nasıl baştan aşağı kan olabiliyor?

    -arabadaki polis silah seslerini duyduğu halde mahkum çocuğa bir silah verip kendisine yardım etmesini isteyeceği yerde, elleri kelepçeli olan çocuğu ısrarla bir de bir sicimle kendisine bağlıyor ve akıllı polis kendisine ya da çocuğa bir şey olsa, diğerinin de hareketini tamamen kısıtlayacağını bir türlü düşünemiyor.

    - aynı polis, evden gelen silah seslerini duyuyor ambulans çağırmıyor. eve giriyorlar daha kapıda arkadaşı polisin başı gözü patlamış görüyor ambulans çağırmıyor. üst kata çıkıyor kan gövdeyi götürüyor, bir kadın yerde kafası patlamış, bir diğeri banyoya kitlenmiş her tarafı kan revan içinde görüyor ambulans çağırmıyor. evdeki diğer kadınla kovalamaca oynuyorlar hala ambulans çağırmıyor..
    e yuh be kardeşim!!! bu, seyirciyi salak yerine koymak değildir de nedir yahu!

    -patronun, hamile kızın evinde gördüğü hamile kızla neredeyse aynı yaşta olan kadını, hamile kızın annesi sanması hangi akla hizmet hala gülüyorum.

    - hamile kadının o kadar korku ve dehşete karşı paniğe kapılıp erken doğum yapması gerekirken, hadi onu geçtim, o kadar saat boyunca türlü türlü yaralanınca ve de tüm banyoyu kana boyayacak (sadece ağzı burnu kesilmişken nasıl oluyor da tüm banyo duvardan aşağıya kadar kan oluyor bilmiyorum) kadar kan kaybediyor ama esas kızımız hala terminatör gibi ayakta maşallah.. hayır ayaktalığı da kendisini kurtarma konusunda işe yarasa bari..

    - öldüğünü zannettiğimiz polis ilerleyen sahnelerde niye esas kıza tekme tokat saldırıyor?

    - o kadar saat geçmiş olaylar içinde, devriyeye çıkan polisleri merkez hiç mi merak etmez, hiç mi arada sormaz, hiç mi noel arefesi mi ne öyle bir gecede bir olay çıkmaz da oraya göndermez kardeşim... kadın bebeği almış kucağına aheste aheste pışpışlıyor sallanana sandelyede, hiç bir paniği yok, hiç biri gelir de beni yakalar endişesi yok... zaten tüm film boyunca üzerinde öyle bir hava var. gayet ağır çekim yürümeler, saldırmalar falan... hiç gerçekçi değil...

    - bir de, daha ilk sahneden kazayla ilgili birinin çıkacağı çok belliydi bana göre..
    --- spoiler ---

    olmamış... yine film sonunda keyif almak yerine sinir olup kalktım..
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap