1 entry daha
  • genelde yazilari:
    - kadin-erkek ili$kileri
    - adanaliyik olgusu
    - alman anne ve yari almanlik
    - sevgilisi ile olan ili$kisi

    uzerine kurulu insan. kadin-erkek ili$kileri uzerine bu kadar kafa yormasinin sebebi hayatinin bir doneminde di$lanmi$ veya uzun sureli yalnizlik ya$ami$ olmasindan kaynaklaniyor olabilir.

    "adanaliyik olgusu" bahadir boysal'in da cok fazla kullandigi bir kavram olup temelde "plazada laptop'im ve french press'ten ictigim guney amerika harmani kahvem ile size cok uzak/sizden cok farkli ve yalitilmi$ bir ya$am suruyor olsam da aslinda sizden biriyim" demenin bir ba$ka yoludur.

    alman anne ve yari almanliktan dem vurmanin ise aklima gelen ilk anlami "bati medeniyetine sizden cok daha yakinim ve sizi yonlendirmeye cali$irsam bunu aklinizdan cikarmayin". evet ay$e arman vatanda$larin saf ve temiz duygularla, kesinlikle icten pazarlikli olmaktan uzak email ve mektuplarina kendince geli$mi$ ve cagda$lik kokan cevaplar vermekten cekinmez, bunu yaparken de okuyucuya daha once veya daha sonra verdigi/verecegi "ben batiyi bilirim, annem almandi kuzum, kime ne diyosun ohoo" mesajinin kafasinda canlanmasini garanti etmi$tir. mesela kendisine 30lu ya$larina gelmi$ ve halen bakire oldugunu, bundan da gurur duydugunu soyleyen bir okuyucusuna "eh be kizim, tamam anlarim sevdigin ki$iye saklamayi da.. paketi bozdurmak icin bu kadar da beklenir mi, sevi$ bak ne kadar ho$una gidecek" demeyi kendinde hak gorur.

    ve tabi son olarak sevgilisi ile ili$kisini surekli kaleme dokmekten, pardon.. laptop'indaki word'une dokmekten cekinmez yari alman yari adanali sevimli yazar ay$e. ay$e arman'nin ozel hayatini okuyucuyla payla$masi kesinlikle sicak bir ili$ki kurabilmek ve dogalliktan uzak tarzina dogallik katmak icindir. ayrica okuyucuya son donemlerde ba$indan gecen iyi ve kotu $eyleri yazip, fidbek* almak suretiyle guvensiz temeller uzerine kurulu ili$kisini kamuoyu yoklamasina sunmakta, guvenoyu veya veto almaktadir.

    ay$e arman son takip etmeyi biraktigimda bir anne adayi idi, hamile kaldiktan sonra mi once mi evlendigini inanin takip edemedim, zaten uzunca bir suredir de o donemlerde yazdigi hurriyet gazetesini almiyorum.
1837 entry daha
hesabın var mı? giriş yap