17 entry daha
  • yaz tatilimi eğlenceli hale dönüştüren kitap. en az parfümün dansi kadar iyi bir etki bıraktı üzerimde. amanda' nın medyumluk yaparak para kazandığı bölümde bir müşterisine söyledikleri çok komik geldi, alıntı yapmadan edemeyeceğim:

    --- spoiler ---

    "hayattaki en önemli şey üslup. yani temelde, neticede önemli olan, kişinin varoluş üslubu -kişinin eylemlerinde görülen karakteristik tarz. insan kendini eylemleriyle tanımlamaktaysa eğer, o zaman üslup iki kat daha belirleyicidir; çünkü eylemi belirleyen üsluptur."

    amanda söylediği şeyi uzun uzun tarttı kafasında. "mesele şu," dedi sonunda. "mutluluk öğrenilen bir durum. öğrenildiği ve kendi kendini ürettiği için de idamesi dış koşullara bağımlı değil. bu durum içerik konusunu çok ironik bir biçimde aydınlatıyor. ve üslubun önceliğini vurguluyor."

    yaklaşık bir saat süren monoloğun ardından amanda sözlerini şöyle toparlamıştı: "boşluğu dolduran şey içerik, daha doğrusu içerik bilinci. ancak salt içeriğin varlığı yeterli değil. içeriğe, bizleri etkileme, harekete geçirme becerisini veren şey üslup; içeriği umursamamızı sağlayan şey üslup."

    bunun üzerine konuşma boyunca sabırla beklemiş olan müşteri, el çantasını amanda' nın kafasına geçirip 4,98 dolarını geri istemişti.
    --- spoiler ---
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap