30814 entry daha
  • bitcoinin yok olacağı tarihe yazmıştım burdakiler de faydalansın neye yatırım yaptığınızı bilin.

    "btc nin sonunun ne zaman geleceğini en sonra paylaşacağım. öncesinde;

    finans uzmanlarına bak sen bedava peynir fare kapanı, lale çılgınlığı vs yarım yamalak öğrenmişler nargile sofrasından 3-5 kelime akıllarınca akıl vermeye çalışıyorlar.

    bir şeyin değer saklama aracı yani rezerv değer olması için iki şey vardır. sadece iki şey.
    -sınırlı
    -tüm dünyada kabul görme

    btc sınırlı 21 miyonu asla geçemeyecek. burada teorik olarak bir sorun yok. hatta kayıp btc leri de hesaplarsak aktif sayı 21 milyona hiç bir zaman yaklaşamayacak bile.

    tüm dünyada kabul görmesi de %95 başarmış (çin, kuzey kore gibi ülkeleri saymazsak)

    şimdi btc yi eleştirenlere sorsan en güvenli liman döviz, altın bla bla yaparlar.
    dolar ve altın sınırlı mı? sınırsız olan bir şey nasıl güvenli liman olabilir.
    darp haneye koyuyorsun bir top a4 çıkıyor sana 1 milyar dolar ne kadar güvenli değil mi?
    altının dünyada ne kadar olduğu belirsiz. nereden ne kadar çıkacağını bilmiyoruz. okyanusun hiç girilmemiş derinliklerinde ne olduğunu kimse bilmiyor. veya farzı misal bundan 100 yıl sonra insonoğlu altın kaplı gezegen keşfedip dünyaya roket dolusu altın getiremeyeceğinin garantisini verebilir mi? (misal dedim)

    ben ve bir çok eski btc tayfası (kriptocu demiyorum onlar işin ponzisindeler) btc yi gold v2.0 olarak görüyoruz. neden mi?

    altın sınırsızken btc sınırlıdır tüm dünya bir araya gelse btc miktarını 1 tane arttıramaz.

    altın transferi zordur yani 1 kilo altınınızı bulgaristana bile zor götürebilirken. 1 milyar dolarlık btc yi japonyaya en fazla 15dk içinde gönderebilirsiniz

    btc yi göndermek için hiç bir kurumdan izin almanıza gerek yoktur. sizin yapacağınız transferi tüm dünya bir araya gelse iptal edemez. (blok zincirle oynaması gerekir bunun sonucunu en sonunda açıklayacam)

    3-5 tane çeyrek altını evde nereye saklayacağınızı bilemezken dünyadaki tüm btcleri hatta kripto paraları telefonunuza hatta bir kağıt parçasına zulalayabilirsiniz

    3-5 tane çeyrek altınızın kaderi bir çelik kapıya bakarken btc lerinizi kaderi sadece sizdedir, tüm dünya hatta uzaylılar da gelse btclerinizi sizden alamaz.

    btc transferi uluslararası transferlerde çok çok ekonomik.

    dolara göre büyük bir + da şöyleki doların arzını faizini vs sini fed belirlerken btc nizin hayatı boyunca izleyeceği para politikası bellidir. iflas ayağına devleti dolandırıp dolar bastırıp fakiri daha fakir eden sistem yerine, şirketleri kurtarmak için dolar gibi btc basamazsınız.

    her şey güllük gülübik değil tabi ki. altına göre eksileri var tabi

    öncelikle çok volativ ki bu çok normal şu an iyi şekilde dağılmış değil. dünya nüfusunun %1 i bile btc bulundurmuyor. altın 7000 yaşındayken btc daha 12 yaşında bu volativlik insanlara yayıldıkça azalacak.

    diğer bir olumsuzluk %95 geçse bile olsa da tüm dünyada geçmiyor. altın dünyanın %100 ünde geçen bir değer. ki 7000 yaşında olsun o kadar.

    gelelim sorunun cevabına btc nin yok olacağı tarih;
    blok zincirin bozulduğu tarih hatta andır. 12 yıl her 10 dakikada bir transfer işlemleri onaylandı ve blok zincire bir halka olarak eklendi. blok zincir dedikleri de bu halka topluluğudur. çalışma prensibi gizli değildir açık kaynak kodludur. buna rağmen 12 yıldır saniye sekteye uğramamıştır.

    peki blok zinciri bozulur mu?evet %51 hack saldırı ile zincir geriye işleyebilir yani transfer edilen cüzdanlardan geri iadeler yapılabilir. yani siz para verip btc aldığınız yere btc ler geri gider paranızda btc nizde eti puf olmuş olur. pratikte zor da olsa teorik olarak mümkündür. yani dünyadaki madencilerin (btc bulunduranlardan bahsetmiyorum üreticilerin) yarısı btc yi yıkmak istemesi gerekiyor. belki de 10-100 milyonlarca son sistem ekran kartından bahsediyoruz. bu miktarı para ile alınabilecek bir miktar değildir çünkü olmayan bir şeyi alamazsınız. uzaylılar desteklerse belki.

    son olarak nedense btc değeri düştüğünde bu gibi söylemler artıyor. pandemi zamanı btc 3 bin dolardı şu an 20 bin dolar bu nasıl düşme. 2019 larda 17bintl idi şu an 400 bintl düşüyor da sana düşüyor dostum.

    edit:bu arada unutmadan yatırım tavsiyesi değildir bitcoin piyasası adamı eşekten düşmüşe çevirir. biz çok düştük ordan biliyoruz"
11512 entry daha
hesabın var mı? giriş yap