1 entry daha
  • universiteit maastricht. hollanda'nın maastricht kentinde bulunan, belli başlı kampüsü bulunmayan ve şehrin farklı yerlerinde konumlanmış binalardan oluşan üniversite. konum demişken arts and culture fakültesinin giriş kapısının tam karşısında bir adet sex shop ve coffee shop hazır beklemektedir. bu güzide üniversite her yıl yüzlerce erasmus öğrencisine evsahipliği yapıp, hayatında daha önce aktif eğitim sistemi görmemiş bünyelerde aşırı sinir ve yıpranma yaratabilir. erasmus programıyla gidip iki yılda el emeği göz nuru yapılan ortalamayı bir dönemde harcayabilirsiniz.

    daha çok ekonomi fakültesi ile ün yapmıştır. bünyesinde çok sayıda alman öğrenci bulunur. bu arkadaşların bir kısmı, eğer aachen gibi maastricht'e yakın alman şehirlerinde oturuyorlarsa, genellikle kendi şehirlerinden gelmeyi tercih ederler. siz 15 dk yürümeye üşenip sokarım okuluna diyip uykuya devam ederken elin hans'ı her gün aachen-maastricht arası mekik dokur ve derslere sizden fazla katılır. bu alman arkadaşların bir de grup ödevi için cumartesi sabah 9 a kütüphanede randevu verenleri vardır ki, meşe odununu çok sevdikleri rivayet edilir.

    neyse efendim, almanlara saydırırken konuyu saptırmışız. üniversitenin kütüphanesi başlı başına ayrı bir binadan oluşmaktadır. özellikle sınav dönemi öncesinde hınca hınç dolup taşmaktadır. bizim bi arkadaş, aylar boyu maastricht'te yaşayıp bir tane dogru dürüst, güzel hollandalı hatun göremediğinden yakınırken, bir gün öylesine kütüphaneye girmiş ve kendini kaybetmiştir, o derece.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap