• (bkz: warhammer 40k)
    (bkz: emperor)

    emperor'un yonetiminde genetik olarak laboratuvarda ubermensch olarak yaratilan primarch'larin en guclusu olan horus, ayni zamanda emperor'un en sevdigi oglu ve kendisinden sonra en yetki sahibi olan ki$i, warmaster of imperium'dur. fetus zamanlari sirasinda chaos tanrilari tarafindan warp'da dagitilan primarchlarin her birinde warp yuzunden degi$iklikler olmu$tur, horus da kendi icinde bir chaos izi ta$imaktadir.

    bir sava$ sonrasinda gezegenin yoresel sava$ci tarikatinin ayinine katilan warmaster, yarali olmasinin da getirdigi zayiflikla kendini chaos tanrilarinin etkisine kaptirir ve sonrasinda kendine sadik olan adeptus astartes birlikleri (ki bu adeptus astartes'in yarisidir) ile bir isyan ba$latir. bu ba$layan isyana "horus heresy" denmektedir.

    heresy sirasinda karde$ space marine'ler birbiri ile sava$mi$, sayisiz sava$ci ve gezegen yitmi$tir. en son terra'nin ku$atmasi esnasinda emperor, horus'un bir anlik bo$lugundan yararlanmi$, battlebarge'ina yaninda rogal dorn, sanguinius ve sadik imperial fists ve blood angels oldugu halde teleport etmi$tir. horus, karde$i sanguinius'u olumcul derecede yaralami$tir, fakat bu sirada sanguinius, horus'un zirhinda bir delik acmi$tir. tam sanguinius du$tugu anda horus'un odasina giren emperor, horus'u bu centikten verdigi yara ile oldurmu$, kendisi de onulamayacak derecede yaralanmi$tir. karde$i sanguinius'u ve babasi emperor'u bulan rogal dorn, emperor'un da yardimi ile golden throne'u in$a eder.

    kalan isyanci birlikler horus'un olumunden sonra geri cekilirler ve warp'a kacarlar. bu heresy'nin sonudur.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap