1 entry daha
  • kendisinin pozisyonu "teolojik agnostisizmdir". evrim yanlıştır demiyor. sanırım tanrıya inanıyor, ancak tanrı'nın evrende canlılığı doğal evrimsel yöntemlerle mi, yoksa doğa-dışı yoktan var etme yolu ile mi vücuda getirdiği sorusunun cevabının dinlerin bu konudaki tavrının net ve bilimsel delillerin yeterli olmaması gibi sebeplerle bilinemeyeceğini düşünüyor. bu nedenle "evrime çamur atamadığı için bilinemezci takılıyor" diyecek birine ben "evrim doğrudur deme konusunda çekingen, utangaç bir evrimcidir kendisi" demeyi tercih ederim.

    ------------------------
    ara edit: yeni gördüm ki "the quran: unchallengeable miracle" şeklinde bir kitabı da mevcut imiş. ben üstteki ve aşağıdaki şeyleri linki verilmiş 10-15 sayfalık bir makalesine dayanarak yazdım. onun dışında farklı ve benim okuduklarımla tutarsız görüşleri varsa benim hatam olarak görülmesin; arz ederim
    -----------------------

    (1) http://www.evrim.gen.tr/articles.asp?id=6
    "bu konuyu vurgulamamın asıl sebebi kendimi de ‘evrim teorisi’ne karşı bilinemezci-teist’ sınıfın içinde görmem. eğer böyle bir sınıfın varlığını kabul etmeseydim, ‘evrim teorisi’ni reddeden teist’ veya ‘evrimci teist’ kategorilerinden birini seçmek zorunda olduğum gibi yanlış bir hisse kapılabilirdim."

    buradan kendisinin "teistim ama, evrim teorisi reddeden bir teist değilim" dediğini çıkarabiliriz. kendisine göre reddetmemek kabul etmek anlamına da gelmiyor tabi.
2468 entry daha
hesabın var mı? giriş yap