9 entry daha
  • bir çok kişinin hingis ile ilgili duygularını belirleyen maç olmuştur. her ne kadar bu duygulara başka sebeplerden dolayı katılıyor olsam da, meşhur "underhand" servis (falsolu bir şekilde topu havaya atmadan bel hizasından) konusunda o zaman fransiz seyircisinin verdiği tepkinin haksız olduğunu düşünüyorum.

    bunun en büyük kanıtı da, en az bu final kadar ünlü 1989 ivan lendl michael chang rolland garros finalidir. bu maçta, yaşadığı kramplardan inanılmaz acı çeken ve hareket etmekte zorlanan chang, rakibi lendl'ın konsantrasyonunu ve temposunu kırmak için bir çok yol denemişti. underhand servisi de hingis'den 10 sene önce bu maçta kullanmış, sayıyı almış, ve daha da ilginci fransız seyirciler tarafından da alkışlanmıştı. chang maç sayısında, lendl servis kullanırken de,kendi sahasının ortasındaki "t"'nin neredeyse ortasında durmak gibi bir taktik denemiş,ve bu taktik işe yaramış, lendl'ın çift hatası ile maçı kazanmıştı.

    hingis'i sevmemek için neden arıyorsak, daha çok kendisinin 1998 yılında, o zaman tenisten sakatlığından dolayı yarı emekli durumda olan graf için "steffi zamanında iyi sonuçlar aldı ama tenis artık daha hızlı ve atletik bir oyun. onun dönemi bitti" şeklindeki açıklaması, çiftlerdeki partneri jana novotna ile devam etmeme kararının sebebini "o yaşlı ve yavaş" şeklinde ifade etmesi ya da williams kardeşler için verdiği sayısız demeç daha uygun olacaktır.

    bütün bunlar dışında, hingis kadın tenisinin gördüğü en güzel "oyun"'lardan birine sahipti. maalesef bunu uzun süre taşıyabilecek bir olgunluğa ve zerafete asla sahip olamadı.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap