93 entry daha
  • oynamış olduğu bütün film ve dizileri izlediğim, 100 yıl sonra da şimdiki gibi filmlerinin izleneceğine emin olduğum efsane oyuncu.

    hatırlayabildiğim kadarıyla oynamış olduğu bütün film ve dizilerdeki karakterleri şöyle:

    tatlı dillim: kemal sunal'ın ilk filmi. başrollerde tarık akan ve filiz akın oynuyor. kemal sunal da tarık akan'ın takım arkadaşı.

    oh olsun: kemal sunal'ın ilk filminde olduğu gibi bu filmde de kadro süper. filmde tarık akan ve halit akçatepe'nin saf abisini oynamaktadır.

    güllü geliyor güllü: kötü bir filmdir. başrollerinde ediz hun ve türkan şoray oynamaktadır. bu filmin bir benzeri de şimdilerde star'da oynamaktadır. adı aklıma gelmedi fakat başrolünde nehir erdoğan var. neyse kemal sunal bu filmde kiralık katil oynamaktadır ve seslendirmesi kötü yapılmıştır yanlış hatırlamıyorsam.

    canım kardeşim: bu filmi çok severim. tarık akan ve küçük kardeşinin hayatından bir kesit anlatılmakta. halit akçatepe, bu filmde tarık akan'ın kankası rolündedir. filmin sonlarında kardeşinin çok istediği televizyonu bir dükkanın camını kırarak çalarlar fakat kardeşi ölmüştür. kemal sunal ise bu filmde sadece bir bölümde vardır, yanlış hatırlamıyorsam almanya'ya gitmek isteyen saf bir vatandaştı. tarık akan ve kankası bunu dolandırıyorlardı.

    yalancı yarim: yine tarık akan filmlerinden devam ediyoruz. tarık akan bu filmde ferit yerine ferdi'yi oynamaktadır ve partneri de emel sayın'dır. kemal sunal da yine onun saf arkadaşıdır.

    hasret: engin çağlar ve emel sayın'ın başrollerde oynadığı filmde, kemal sunal çok kısa bir bölümde oynamıştır. emel sayın, filmde kısa bir konser vermektedir. sunal'ın filmdeki karakterinin adı yanık'tır. yine saf bir karakteri canlandırmaktadır.

    salak milyoner: kemal sunal'ın başrol oynadığı filmlere yavaş yavaş geliyoruz. emine (meral zeren) ile yeni evli saffet karakterini oynamaktadır. hazine bulmak için kayseri'den kalkıp istanbul'a giderler... bu filmde özellikle stada girdikleri sahne süperdir. o zamanların en ünlü futbolcusu cemil turan, bu filmde de rol almıştır inek şaban'da rol aldığı gibi. "kayseri ıhh ıhh" deyişleri bile insanın koltuktan düşmesine sebebiyet verir.

    köyden indim şehire: salak milyoner gibi bu filmi de izlemeyen yoktur herhalde. salak milyoner'in devamı niteliğindedir. altınları bozdurmak için ankara'ya giderler ve olaylar gelişir... altın sayma sahneleri ve günlerce aç yattıkları bölümde, simit yedikleri sahne benim için efsanedir.

    salako: bu film, kemal sunal'ın ilk başrol filmi özelliğini taşır. bence çok da iyi bir film değildir. sunal'ın bacadan düştüğü ve meral zeren'i çırılçıplak gördüğü sahnede, bayılması için bile izlenmesi gerekir.

    mavi boncuk: bu filmi de izlemeyen yoktur herhalde. sunal'ın bu filmdeki en güzel sahnesi, bir gece ansızın gelebilirim'deki sözleri yanlış söyleyip, "kapında soğuktan donabilirim" demesidir.

    hababam sınıfı: sunal'ın tavan yaptığı filmdir. 31 yaşındadır bu film sırasında...

    hanzo: filmleri sıralarken farkettim ki, meral zeren o yıllarda paso kemal sunal'ın partneriymiş. kemal sunal başkasıyla oynamamış. armut armut, meme meme sahneleriyle kopartır.

    hababam sınıfı sınıfta kaldı : sınıfın bütün elemanlarının sınıfta kalması ilginçtir. badi ekrem'in de ekibe katılmasıyla efsane ekip oluşur.

    şaşkın damat: yine kemal sunal ve meral zeren... sunal yine saf bir karakteri canlandırıyor. hatta canım kardeşim'deki çocukla kanka oluyorlar.

    meraklı köfteci: kötü bir filmdir. tekrar tekrar seyretmeyi sevmediğim sunal filmlerindendir. aslında kadrosu bu filmin de çok iyidir ama bence istenen tat yakalanamamıştır.

    kapıcılar kralı: sunal'ın en iyi filmlerindendir. bizimkiler'de ercan yazgan'ın canlandırdığı cafer, kapıcılar kralı'ndan çakmadır. bu filmde sunal'ın karısını mahallenin muhtarları'ndaki müzeyyen oynamaktadır.

    tosun paşa: sunal'ın meral zeren'den kurtulup müjde ar ile kamera karşısına geçtiği filmdir. sunal'ın en sevdiğim 5 filmi arasındadır.

    süt kardeşler: kemal sunal'ın en sevdiğim 2. filmidir. yakın bir zamana kadar şabanoğlu şaban ile karıştırıyordum fakat şabanoğlu şaban burun farkıyla benim için daha önde geliyor.

    hababam sınıfı uyanıyor: karıştıranlar için yazıyorum, ahmet'in oynadığı ve hayta ismail'in askerden geldiği filmdir bu.

    sahte kabadayı: o kadar film yazdım, sunal hala 32 yaşında. bu filmi de pek sevmiyorum. gerçi en az 10 kere izlemişimdir nasıl sevmiyorsam. ama diğer filmlerine göre sönük kalıyor...

    şabanoğlu şaban: en sevdiğim filmidir. belki de en çok sevdiğim filmdir.

    çöpçüler kralı: burda da kapıcılar kralı benzeri bir karakteri canlandırır. ayşen gruda ile parkta yaşadıkları için bile izlemek gerekir.

    sakar şakir: bu filmi çok severim. gardırop fuat ile yaşanan sahneler ayrıca bakkalda her şeyi bedava dağıttığı sahneler unutulmaz. bir de televizyoncu adam vardır, patlama sahnesi hep gözümün önündedir.

    hababam sınıfı tatilde: ilk 3 filme göre daha kötüdür. kızlar gelir ve olaylar gelişir.

    ibo ile güllüşah: bu film de o yıllarda çektiği filmlerin yanında sönük kalır. yine de izlenesidir. özellikle ayşen gruda'nın sunal'ı kaçırdığı sahne süperdir.

    inek şaban: en sevdiğim filmlerindendir. kaleci bülent'in yerine geçer olaylar gelişir.

    avanak apti: meral zeren döneminden sonra ayşen gruda döneminin geldiğini filmlerin sırasından anlayabiliyoruz. ayşen gruda, ünlü bir şarkıcıyı oynamaktadır, fakir apti ona aşıktır ve olaylar gelişir.

    yüz numaralı adam: kemal sunal bu kez oya aydoğan ile film çekmeye başlamıştır. onu görünce dili tutulur vs. ayrıca reklam yıldızı olur. filmin sonundaki kendini yakma sahnesi süperdir.

    köşeyi dönen adam: farklı bir sunal filmidir. meşhur eşek sahneleriyle bilinir. ali şen her zamanki gibi formundadır bu filmde. sunal'ın az izlediğim filmlerindendir.

    kibar feyzo: bu filmi de yazmaya gerek yok. filmin en çok sevdiğim sahnesi, kadınlar eylem yaparken erdal özyağcılar'ın birden ortaya atlayıp "başlık yaktı başımı, artık karı istiyem" dediği sahnedir. anlatılmaz yaşanır cinstendir.

    iyi aile çocuğu: ikiz kardeşleri oynar filmde. biri bankacıdır, diğeri de mafyadır. bu film de diğerlerine göre sıradandır.

    şark bülbülü: mazlum'u getirin sahneleriyle yaran film desem herkes hatırlar herhalde. ayşen gruda'nın zengin kızını oynadığı nadir filmlerdendir. ayrıca muha muha can hatice'yi de pek güzel söylemiştir bu filmde sunal.

    korkusuz korkak: sunal'ın en komik filmlerinden biri daha. mülayim sert, mülayim ters olur ve olaylar gelişir.

    dokunmayın şabanıma: sunal'ın ercan yazgan ile oynadığını hatırladığım nadir filmlerdendir. bu sefer esas kız olarak ahu tuğba çıkar karşımıza. pastacı osman vardır bu filmde hastasıyım...

    bekçiler kralı: kapıcılar kralı, çöpçüler kralı'nın ardından çekilmiş bir devam filmidir. diğer filmlere oranla daha sıradandır... köpeğinin adı dayı'dır vs. vs.

    umudumuz şaban: tesadüfler sonucu halk kahramanı olan şaban'ın hikayesi anlatılır. muhtarlık seçimlerinde yapılan dalavere sonucu oyları değiştiren adamları denizde bekletmesi en güzel sahnelerindendir filmin...

    gerzek şaban: nihayet 70'li yıllar bitti ve 1980'e geldik. 3-4 yıldır bu filmi hiç izlememiştim ve geçtiğimiz ay yeniden izledim. gerçekten çok süper bir film bana göre. televizyonda daha fazla gösterilmesi gereken bir film. bu filmde sunal 2 karakteri birden canlandırır. ilk karakter, bildiğimiz saf, sakar, yeteneksizdir. filmlerde figüranlık yapar. diğer karakter ise bir mafya babasıdır.

    devlet kuşu: sunal'ın alışık olmadığımız bir kadroyla oynadığı ve televizyonda nadir gösterilen bir filmi. bülent kayabaş ve serpil çakmaklı oynamaktadır filmde. sunal, kayabaş ve yadigar ejder filmde kankadırlar. sunal bu filmde yanlış hatırlamıyorsam ferdi tayfur'dan merak etme sen'i söylemektedir. yedi bela hüsnü'de de merak etme sen'i söylemektedir ama daha o filme gelmedik. hatta o sahnede dilenci zannedip bozuk para veriyorlardı.

    zübük: sunal'ın fazla sevmediğim filmlerinden. bıyığı yakıştıramamış oluşumdandır belki de. filmde karısını nevra serezli oynuyordu.

    gol kralı: türk sinema tarihinin en saçma filmlerinden biridir. aslında film güzeldir ama senaryosu çok kötüdür. sait, sadece 2 maç oynayıp gol kralı olur. ayrıca suna yıldızoğlu "oynak sevim" karakterini canlandırıyordu. duvar ahmet'in adını da söylemeden geçmeyelim.

    davaro: şener şen ile birlikte oynadıkları filmlerin en güzellerindendir. hapishanedeki çarşaflı börek sahnesini haftada bir izlerim.

    üç kağıtçı: romatizması sayesinde yağmurun yağacağını bilen gurbetçi rıfkı'nın hikayesi anlatılır. çok komik sahneleri vardır.

    kanlı nigar: bu filmi de herkes izlemiştir herhalde. sunal, bu filmde 2 kardeşi birden oynar.

    yedi bela hüsnü: en sevdiğim filmlerindendir sunal'ın. oya aydoğan'a aşık genci oynar. şevket altuğ da süper oynamıştır bu filmde.

    doktor civanım: kötü bir filmdir. bir hastanede hizmetli olmasına rağmen köyünde doktor zannedilen bir karakteri oynamaktadır. bahar öztan, sunal'ın partneridir bu filmde. gaffur'un sünnet sahnesi süperdir.

    kılıbık: daha geçen gün yeniden izlediğim, kemal sunal'ın iyi aile babasını oynadığı filmlerden biri. nevra serezli ile diyalogları süperdir.

    en büyük şaban: sunal'ın fazla sevmediğim filmlerinden. yılbaşı sahneleri çok güzeldir. kamran usluer'i de anmış olalım...

    çarıklı milyoner: bu filmde de necla nazır ile kamera karşısına geçmiştir sunal. necla nazır, genç bir gazeteciyi oynamaktadır. sunal'ın akrabalarıyla olan av sahnesi süperdir. yine de diğer filmlerine göre vasattır.

    tokatçı: şevket altuğ ile oynadığı ve süper sahneleri olan bir filmdir. bence hakettiği değeri görememiştir. "çanta alma sahnesi" benim için unutulmazlar arasına girmiştir.

    şabaniye: şabaniye'yi de bilmeyen yoktur. bu kez çiğdem tunç ile birlikte izleriz sunal'ı. aliye rona her zamanki gibi kötü anne rolündedir. şabaniye'ye yaşlı adamın aşık olması da bir hayli ilginçtir.

    atla gel şaban: sunal'ın en sevdiğim 5 filminden biridir. zaten (bkz: atla gel şaban/#13611143) uzun uzun anlatmıştım.

    postacı: bu filmin aynısını daha sonradan sinan bengier de çekmişti. bengier zaten sunal'ın birçok filmini çekmişti. neyse bu filmde erdal özyağcılar ön plana çıkmıştır. karl malone'un adını da söylemeden geçemeyeceğim...

    ortadirek şaban: en sevmediğim aktrislerden biri olan bahar öztan oynamıştır sunal ile bu filmde. neden sevmediğimi başka bir zaman yazarım. neyse bu filmde sporcu erkan ön plana çıkar. yapamadığı spor yoktur, saçmalığın daniskasıdır. araplarla olan sahneler süperdir. ayrıca filmin başında sunal'ın zeytinle konuştuğu sahne de insanı koltuktan düşüren cinstendir.

    şen dul şaban: kemal sunal ve halit akçatepe bu filmde kankadırlar. işten ayrılırlar, sunal'ın eşi nevra serezli işe girer, o da ev işlerini yapmaya başlar. çok komik sahneleri vardır.

    katma değer şaban: en nefret ettiğim kemal sunal filmidir. sunal'ın tipinden olsa gerek. sunal'ı o tipe sokanlardan da nefret ediyorum.

    gurbetçi şaban: bilmem kaçıncı şaban filmiyle daha karşı karşıyayız. filmin başlarındaki bir sahnede yılmaz vural da oynamaktadır. köyündeki bütün çocukları, çocuğu olarak tanıtıp almanları kazıklaması da anlatılamayacak derecede komiktir.

    sosyete şaban: bu sefer perihan savaş'ı izleriz başrolde. babası kenan pars'ı da anmış olalım. peri'nin dilaver'i sırtında taşıdığı sahneler çok komiktir. süleyman turan da iyi bir performans sergilemiştir bu filmde.

    şaban pabucu yarım: bu filmi de pek sevmem. adile naşit bu filmde her zamanki gibi çok iyi oynamıştır fakat vasat bir filmdir.

    keriz: bu filmde de perihan savaş oynamaktadır. az bilinen sunal filmlerinden biridir. zaten öyle çok da iyi bir film değildir. en fazla 2-3 kere izlemişimdir herhalde. filmin başları köyde geçer, sonra istanbul'a gelinir...

    davacı: 1986'ya geldik. saçma sebepler yüzünden yıllarca mahkeme köşelerinde sürünen 2 ailenin öyküsü anlatılır. bu filmde savaş yurttaş da başrol oynamaktadır. yurttaş'ı, bizimkiler dizisinden de hatırlıyoruz.

    garip: kemal sunal'ın çok iyi rol yaptığı filmlerdendir. bebeği alır büyütür vs. vs. küçük kız denize düşüp hasta olduğunda, sunal kasaptan pirzola almıştı. hala aklımdadır... sinan bengier bu filmin de çakmasını çekmiştir.

    tarzan rıfkı: bu filmi de pek sevmem. mehmet ali erbil'in babası sadettin erbil, çok iyi performans sergilemiştir bu filmde. onu da analım. aslanlar geldiğinde baykal kent yanlış hatırlamıyorsam altına yapıyordu. çok komikti o sahne.

    yoksul: bu filmi daha geçen gün izledim tekrar izledim star'da. sunal bu filmde bir hanın çaycılığını yapıyordu. dönemine göre başarılı sayılabilecek bir film.

    deli deli küpeli: sunal'ın kaymakam sanıldığı ve gayet düşündürücü sahneleri bulunan bir film. yine bizimkiler'den hatırlayacağımız yavuzer çetinkaya, bu filmde sunal'a eşlik ediyordu.

    kiracı: sunal'ın sosyal içerikli filmlerinden birisidir. sonunu sevmem fakat genel olarak iyi bir filmdir. adından da anlaşılacağı üzere sunal bu filmde bir kiracıyı oynar.

    japon işi: fatma girik'i çok sevmememden olsa gerek, bu filmi de çok sevmem. fatma girik 2 karakteri canlandırmıştır bu filmde. biri ünlü bir şarkıcıdır, adını unuttum. diğeri de bildiğiniz robottur. fatma girik'in adamları dövdüğü sahne bayağı komiktir.

    yakışıklı: küçükken bayağı izlediğim fakat son yıllarda rastlayamadığım bir filmdir. telsizle konuşma sahnelerinden başka aklımda fazla bir şey kalmamış.

    sevimli hırsız: sunal bu filmde zengin ve kılıbık bir genci oynar. fakat geçirdiği trafik kazası sonrası konuşma kabiliyetini yitirir ve hırsızlarla birlikte yaşamaya başlar. nil ünal için bülent kayabaş ile kapışmışlardır. filmde kızın abisi paso sahte para yapardı fakat bir türlü gerçeğe uygun olmazdı. adı şimdi gelmedi aklıma adamın...

    bıçkın: bu filmi de çoğu kişi bilmez. trt1'de zaman zaman oynar. sunal bu filmde 2 karakteri birden canlandırmıştır. kabul ediyorum kötü bir film... 2 karakterden biri zengindi, siyah deri mont giyerdi. diğeri de bilindik kemal sunal'dı.

    inatçı: sunal'ın köyde geçen filmlerinden birisi. toprağını satmaz da satmaz. filmde bayan başrol oyuncusunun kim olduğunu hatırlamıyorum. evleniyorlardı galiba sonunda.

    uyanık gazeteci: sunal'ın son dönemde yaptığı filmlerin en iyilerden biridir. bence hakettiği değeri görememiştir. sosyal yönü vardır filmin. bütün devlet başkanlarına güreş yaptıran bir gazeteciyi oynar.

    polizei: sunal bu filmde yine bir çöpçüyü canlandırır fakat bu kez almanya'dadır. 2-3 yıldır hiç izlemedim ama bazı sahneleri güzeldi.

    öğretmen: en güzel sunal filmlerindendir. fakir ve istanbul'da geçinmeye çalışan fakat en sonunda kafayı sıyıran bir öğretmeni canlandırır. öğretmenleri bu hallere düşürenleri de kınamış olalım bu arada...

    düttürü dünya: hakettiği değeri görememiş bir film daha. pavyonda çalışan (ne çaldığını tam hatırlayamadım), bir adamın hikayesidir. güldüren sunal filmlerinin aksine ağlatır. şimdilerde akasya durağı'nda bir taksiciyi oynayan cezmi baskın da bu filmde başrol oynamıştı.

    gülen adam: 1989'a geldik. hayatı boyunca hiç ağlamamış (babasının cenazesinde bile gülen) bir adamı oynuyor sunal bu sefer. evi taşıma sahneleri ve aydan burhan'ın (hatırlamayanlar için mahallenin muhtarları'ndaki fadime) babasının kendi evinin yıkıldığı sahne süperdir.

    zehir hafiye: az bilinen ve genelde trt2'de yayınlanan bir filmdir. leman çıdamlı, kara şehmuz'un kız kardeşini oynamıştır bu filmde. sunal'ın çarşafla eve geldiği sahne çok komiktir. ayrıca kızla numaraları camdan cama verirler.

    talih kuşu: sunal'ın son filmlerinden en çok yayınlananıdır. herhalde herkes izlemiştir bu filmi. yasemin yalçın'ın kürkle koşuş sahneleri unutulmazdır.

    abuk sabuk bir film: diğer filmlerine oranla farklı bir filmdir bu. gülen adam'da canlandırdığı karakterin aksine bu kez de hiç gülmemiş bir adamı oynar. ara ara trt1'de oynar.

    koltuk belası: sunal bu filmde namuslu bir adamdır. fakat filmin sonuna doğru, sistemin azizliğine uğrar. berna laçin, filmde sunal'ın kızını canlandırmıştır.

    boynu bükük küheylan: köyden kente göçüp apartman kapıcılığı yapan bir adamın öyküsü anlatılır. sunal'ın filmde 2 karısı vardır ve filmin sonunda 2 karı da başkalarına kaçar. bu filmin bir benzerini de levent kırca çekmiştir. fakat o filmde kırca'nın tek karısı vardır.

    varyemez: sunal'ın propaganda'dan önce çektiği son filmdir. adından da anlaşılacağı üzere çok zengin olduğu halde cimri olan bir adamın hikayesi anlatılır. filmin sonu süperdir. ayrıca cem davran'ın gençlik hallerini görebiliriz bu filmde. yasemin yalçın yine süper oynamıştır.

    saygılar bizden: yanlış bilmiyorsam sunal'ın ilk dizisidir (şaban askerde de ilk olabilir). yine tipik bir sunal karakteri... devlet dairesindeki olaylar anlatılırdı. bu dizinin çoğu bölümünü izlemedim, bunu da belirteyim. yanlış hatırlamıyorsam diğer dizileri gibi star'da oynardı.

    şaban askerde: kemal sunal, yaklaşık 50 yaşındayken, askerde olan bir karakteri canlandırmıştır. şimdilerde emret komutanım tarzı o dizinin çakmaları yapılır. dinçer çekmez'e de saygılarımı atla gel şaban'da sunmadım, bari burada sunayım...

    bay kamber: sunal'ın yine star'da oynayan bir dizisi. adnan hoca'nın bilmemnesi diye uzun seneler gündemi işgal eden ebru şimşek, bu dizide sunal'ın genç, güzel ve akıllı asistanını oynuyordu.

    şaban ile şirin: ibo ile güllüşah ve garip tarzı bir dizidir. münir özkul'un da son oynadığı yapımlardandır.

    propaganda: evet, son filmimize geldik. herkes izlemiştir diyerek yorum yapmayacağım. oğlu ile oynadığı ilk ve tek filmdir diyerek yorumumu sonlandırıyorum...
1817 entry daha
hesabın var mı? giriş yap