3022 entry daha
  • çok keyifli bir dördüncü sezon izletmiş netflix yapımıdır. sunduğu başarılı sezon sonrasında da haliyle final sezonu için meraklandırmıştır.

    final sezonu için birkaç fan teorisi mevcut, dördüncü sezonu henüz izlememiş olanlar için eddie munson ve hatta dizinin genel seyri ile ilgili olan bir tanesinden spoiler içinde bahsediciim. attention please!! this entry includes spoilers! be aware!!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    --- spoiler ---

    eddie fanları -well that's me- için sevindirici ve çok akla yatkın iddialar atılmış ortaya. bunlardan bir tanesini özellikle duffer brothers'ın söylemleri destekliyor. duffer brothers demişti ki “yarasa ısırığından ölmezsiniz.” eddie'nin ölümü zaten oldukça gereksizdi ama kendi içinde tutarsız da diyemeyiz çünkü eğer upside down'da kalmasaydı bizim hawkins'e döndüğünde de çok zor bir hayat onu bekliyor olacaktı. “bu sefer kaçmadım değil mi?” diye dustin'e sorduğunda aslında eddie “murderer” sıfatından kaçıyordu evet.

    neyse dönelim teoriye. duffer brothers'ın yarasa ısırığı ile ilgili söylediği şey aslında apaçık eddie'nin ölmediğine dair verilmiş bir ipucu. açıkçası dizide olup biten ne varsa hepsini gerek yazar ekibi, gerek oyuncular aslında bir şekilde söylüyor oluyor. bu sebeple eddie'nin ölmediğini düşünebiliriz gerçekten de. peki eddie ölmediyse eddie'ye ne olacak?

    hellfire club toplantısında club members+erica d&d oynarken vecna ile beraber başka bir oyun karakterinin adı anıldı hatırlarsınız. kas. bunun bir sebebi olmalı. kas, vecna'nın sadık bir hizmetkarı. insan kökenli bir vampir. kas uzun zaman efendisi vecna'ya hizmet ettikten sonra birtakım olaylar neticesinde baş kaldırır ve vecna'ya karşı savaşır. hatta vecna'yı güzelce osurtarak meşhur elini keser*

    kas ile ilgili eksik veya yanlış bilgi vermek istemiyorum, meraklıları varsa inceleyebilir. velhasıl karakterin kullandığı silah, human origin olması ve genel olarak fan artlarda uzun saçlı resmedilmesi de dikkat çekici gülücük

    iddialara göre eddie duffer brothers'ın upside down'da ölemezsiniz + yarasa ısırığından ölemezsiniz dediği gibi aslında gerçekten de ölmedi. vecna tarafından sadık bir hizmetkar olarak upside down'da alıkondu. kendisini beşinci sezonda, vecna'nın kas'ı olarak izleme ihtimalimiz oldukça güçlü. vecna mind control yeteneğini eddie üzerinde bülbül gibi şakıtabilir. sonrasında ise d&d'ye sadık kalacak şekilde, akışa yedirerek “kas the betrayer” olarak eddie'yi ve eddie'nin vecna'ya ihanetini izletebilir bize yazarlar.

    bu teori doğru çıkar mı bilinmez ama diyorum ki olabilir mi böyle bi şey lütfen olsun çünkü izlemesi mükemmel keyif verir *

    ekleme: d&d sahnesini tekrar izledim, malum bayram şaşırtıcı bir şekilde de 9 günlük tatil aldık ve işim yok *

    sahne eddie'nin oyunu açmasıyla başlıyor. vecna'dan bahsediyor ve ekip şaşırıyor. çünkü vecna'nın kas tarafından öldürüldüğünü zannediyorlardı. oysa vecna, kas tarafından evet ciddi bi şekilde yaralandı fakat öldürülmedi.

    sahne akıyor, players vecna'yı öldürmek için oyuna devam etme kararı alıyor. bakın burası çokomelli. sahnede oyuncuların attıkları zarlar sonucunda karakterlerinin oyun dışı kaldıklarını -hmm öldüklerini yani- görüyoruz. oyuna devam eden baş karakterlerimiz erica, dustin ve mike. erica'nın attığı zardan sonra sevindiğini görüyoruz. mike'ın attığı zardan sonra da fuck you fucking fuck moduna girerek sinirlendiğini.

    sahne akıyor, oyun sıkışınca mola alıyorlar eddie'den. şu şekil bir konuşma geçiyor: oyuna devam edelim mi kaçalım mı? oyuna 2 kişi devam edemeyiz zaten yeniliriz diyor bir kısım. erica ve dustin ise korkaklık etmeyin diyor. buradan da oyunda diğer yaşayanın dustin olduğunu anlıyoruz.

    5. sezon için bu sahneden birden fazla tahmin çıkıyor aslında. majör karakterlerin birçoğunun vecna savaşında öleceğini ve savaşın iyiler tarafında iki majör karakter tarafından sırtlanacağı birinci tahmin. karakterlerden bir tanesi elbette ki eleven. diğerinin kim olduğu ile ilgili tahminim başka entry konusu olsun.

    ikinci tahmin ise bu sahneden direkt bir yorumlama yapacak olsaydık, ben beşinci sezonda mike'ın öleceğini söylerdim. bu tahmin doğru çıkarsa epey mutlu olacak insan var bu arada *

    d&d sahnesi ekleme 2: açıkçası bu kısmı ayrı bir entry olarak yazmayı düşünüyordum ama başlık altında kalabalık etmek istemiyorum. o sebeple buradan devam edeceğim.

    ekibin eddie'den mola aldıkları ilk andaki konuşmalarında vecna'nın ne kadar canı kaldığı * sorulmuştu. soruya ekibin kendi içinden 15 cevabı veriliyor. hayatta kalan 2 oyuncu 1'er kez zar atacak. zarların 15'ten büyük gelmesi lazım. bu bilgi cepte. zar bildiğimiz zarlardan değil tabi, 20lik bir zar dolayısıyla tek atışta max 6 gelir diye düşünmeyelim.

    oyuna dönülüyor. bir yandan basketbol sahnesi de devam ediyor lucas'ın. ilk zarı dustin atıyor. zarda gelen sayı 11! * eddie bağırıyor caps lock açıkmış gibi okursanız lütfen “that's a miss!”. 15 gelmesi lazımdı.
    eleven geldi, vecna'yı yenemedik.

    sonra erica zar atıyor bu sefer ve 20 geliyor, 15'ten büyük atıldı zar. bu arada lucas'ın basketbol sahnesinin yer aldığını da atlamamak gerek. lucas'ın atışı potadan geçiyor. aynı anda hem oyun hem maç kazanılıyor.

    foreshadowing metni nedir: eleven savaşta vecna'yı tek başına öldüremiyor. support lazım. beklediğimiz supportun kim olacağı lucas'ın basketbol sahnesinde forma numarasında veriliyor. 008. bu da bir tesadüf değil.

    kendisini ikinci sezondan beri görmedik. fakat güçleri olduğunu bildiğimiz sayılı karakterlerden bir tanesi. kendisinden yukarıda “majör karakter” olarak bahsetmemin sebebi bu. inner circle olarak bilmesek de bu karakteri, muhtemelen savaşın seyrinde kendisinin belirleyici rolünü izleyeceğiz. savaş muhtemelen 008 desteğiyle bizim hawkins lehine sonuçlanacak.
    --- spoiler ---

    aklıma gelen ve denk geldiğim birkaç güçlü teori daha var, aklıma geldikçe üşenmezsem yazacağım.

    seni seviyorum stranger things.

    edit: dungeons and dragons sahnesi tekrar izlendikten sonra spoilera ekleme yapılmıştır.

    edit 2: d&d sahnesi için bir iki detay eklemesi yapmak istedim, sevgili yazar mitsui'nin hatırlatmasıyla. sahne mükemmel bir foreshadowing örneği.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap