3048 entry daha
  • başlıkta bir önceki entrymde bahsettiğim dizi ile ilgili olası teorilerden birkaçını yazacağımı söylemiştim (bkz: #139758889).

    bu entryde will byers ve kendisiyle ilgili olası birkaç senaryodan bahsediciim.

    diziyi hala izlemekte olan, hiç izlememiş olan varsa buradan sonrasına devam etmesin. attention please!! this entry includes spoilers! be aware!!

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    --- spoiler ---

    öncelikle bu kısmı diziyi izlememiş olanların okumayacağını tahmin ediyorum.

    bildiğimiz üzere dizi, will byers'ın upside down'da kaybolmasıyla başladı. peki neden will byers upside down'daydı? mesela mike değildi? veya dustin?

    bu soru için aşağıdaki iki sahne arasında “enteresan” dedirtecek bir ipucu yakalanabilir. sahneler için şöyle buyrun:

    sahne 1

    sahne 2

    victor creel, “sensitive” sıfatını çoğunluk gibi olmayan/kibarca “uyumsuz” anlamında kullanmış çıkarımı yapabiliriz. çünkü gördük ki henry creel hassas veya içli değil, iblisin ta kendisi.

    şimdi elimizde will'in eşcinsel olduğu bilgisi var. belki de joyce “sensitive” derken will'in eşcinsel olmasından bahsediyordur düşüncesi gelebilir. hayır, joyce will'in cinsel kimliğinden bahsetmiyor. çünkü will'in eşcinsel olduğunu öğrendiğimiz sezon üçüncü sezondu. bu gözden kaçmış. will'in eşcinsel olduğunu bir önceki sezonda bizzat mike söyledi bize:
    ağzın büzüşsün mike
    mike will'in gay olduğunu herkesten önce biliyordu. kendisine aşık olduğunu ise bilmiyor, idiot olduğu için henüz farkına varamadı.

    evet, yazarlara ve duffer brothers'a göre hikayenin gidişatı, karakterler ve karakterlerin özellikleri hikayenin en başından en sonuna kadar belliydi -bu dizi hikayenin gidişatına göre sonu şekillenen bir dizi değil-. ama joyce'un will hakkında “sensitive” sıfatını kullanması eşcinselliği ile alakalı olsaydı, bunun ipucunu da zaten birinci sezondan alacaktık.

    bu bilgilerle diyebiliriz ki hikayenin başlangıcında mike veya dustin veya lucas yerine will'in upside down'da olmasının sebebi, will ve henry/001/vecna arasında bir benzerlik olması olabilir mi?

    bu bağlantı, will'in vecna tarafından -dolaylı da olsa- ikinci sezonda host body olarak kullanılmasından ibaret olamaz. will barb gibi değildi, demogorgon tarafından sadece av olarak görülseydi çok kolay avlanabilirdi birinci sezonda. evet will saklanmayı çok iyi becerir demişti jonathan ama sadece “should i stay or should i go” söyleyip zihni kapatarak ve saklanarak da bir yere kadar korunabilirsiniz. will'in saklandığı süre boyunca -saklandığına inandığımız süre boyunca- will ve vecna arasında birtakım pazarlıklar döndüğünü düşünmememiz için hiçbir sebep yok.

    hatta vecna tarafından will'e ikinci sezonda çok çok fazla tolerans gösterildiğini bile düşünüyorum çünkü will sonradan onun da vecna olduğunu öğrendiğimiz sezon canavarı için “ben hariç herkesi öldürmek istiyor” demişti. dördüncü sezon yedinci bölümde izledik ki 001, eleven hariç herkesi öldürmek istedi. çünkü eleven özeldi, güçlüydü ve potansiyeli vardı. 001, eleven'ı safında istemişti. bu noktada will'i artık upside down ve gerçek dünya arasında sadece bir host body olarak göremeyiz.

    will, eleven gibi veya 001 veya 008 gibi muhtemelen birtakım telekinezi/empat yeteneklere sahip bir çocuk. hatta görüyor ve artırıyorum. creel house'un, victor creel'ın eşinin amcası tarafından kendilerine miras bırakıldığını biliyoruz. hawkins küçük bir kasaba. muhtemelen bir veya iki nesil öncesinde kasabadaki soy bağları oldukça girişikti. dolayısıyla henry creel ve will byers arasında bir soy bağı olabileceğini söylemememiz için hiçbir sebep yok. henry creel'ın yeteneklerinin doğuştan olduğunu bildiğimize göre, soy bağında bu yeteneklerin başka bireylere aktarılmış olması da gayet mümkün.

    evet, bu kısım belki bu şekilde düşünülmemiştir ve ben abartmışımdır ama değerlendirilebilir bir ihtimal olduğu kesin. çünkü joyce'un asla eleven'ın annesi gibi deneylere katılmayacağını ve will'in eleven gibi bir deney sonucu yeteneklerini kazanmayacağını biliyoruz. böyle bir şey olsaydı, bunu da bir ipucundan yakalardık.

    peki will madem bu yeteneklere sahip, neden hiçbir emare göremedik? will mutlu bi çocuktu çünkü her şeyden önce. arkadaşları vardı ve dikkati de dağınıktı bu yüzden. diğer bir sebep de dizide en çok üstüne basılan şey, practising. hawkins lab'de çocuklar sabah 9-akşam 6 mesai yapar gibi sürekli pratik yapıyordu. keza henry de yeteneklerini keşfettiğinde gelişim için çok uğraştığını gösterdi nancy'ye.

    will ve vecna arasında bir bağ var. bu bağın nasıl şekillendiğini ve will'in yeteneklerini ne şekilde ve hangi tarafta kullanacağını ise beşinci sezonda izleyeceğiz. vecna will'i yanında birinci sezondan beri istiyordu. bir will'i on kişi ister, vecna alır diyorum ben.

    düzeltme: 1. sezonda will'in babası tarafından “queer” olarak nitelendiği bilgisi geldi tekkullanimlikhesap'tan, dikkatimden kaçmış. bu bi ipucu evet will'in gay olduğuna dair. fakat sensitive tanımlaması için referansın “eşcinsellik” mi yoksa başka bitakım karakteristik özellikler mi olduğunu göreceğiz.
    --- spoiler ---
208 entry daha
hesabın var mı? giriş yap