24 entry daha
  • sözlükçülerin son zamanlarda sıkça içine düştüğü gaflet.

    2008'in havasından mıdır suyundan mı bilinmez, tıpkı "bu sene iyi nikah yaptı" ya benzer şekilde bu sene iyi marjinal yaptı. sol frame marjinal performansa tahsis edilmiş gibi, bilmem farkında mısın. bana "iner misin cıkar mısın" adlı yarışmayı hatırlatıyor. sanki süre doluyor, yarışmacıların performanslarında son demleriymiş gibi. biri çıkıp "hadi artık yavaş yavaş kapatıyoruz" mu dedi ?

    tamamen her şeyin "anti"siyle parlamanın para eder bir şey olduğunu kim söyledi bilmiyorum, ama görünen o ki bir takım insanlar özellikle sevimsiz olmayı tercih ettiyse, marjinallik kendini satıyor bu ortamda. ama nasıl? - neye göre? "tayyip erdoğan dünyanın en iyi insanı" derken ya da "kadınları s****ken nefes bile aldırmıyorum usta" derken (kişileri tenzih ederek konuşuyorum zerre kadar umurumda değiller) birilerinin güldüğünü mü yoksa düşündüğünü mü merak ediyorum. bence asıl soru işareti burda. çünkü bir insanı marjinal yapan şeyin, diğerlerinin ona olan yaklaşımı olduğunu farzedersek, sanal kişiliklere sanal marjinal etiketleri de yine bizler yapıştırıyoruz. öyleyse burda bir sorun var gibi..

    bir de "yok aptala yatıyordur bu kesin" ihtimali var ki ayrı bir konu. marjinal olayım derken tek tip olanın zırhı, kalkanı herşeyi. çünkü tüm bu maymunlukların sonrasında küçük de olsa öyle bir ihtimal var.

    - yok ya bu kadar da olamaz. kesin taşak geçiyor.
    - tabi canım taşak geçiyodum resmen.ne sandınız ki?

    öyle bir olta attı zaten. tutsaydı yani kimse ona "taşak mı geçiyorsun?" diye sorma gereği görmeseydi, durumu; "bu benim kişiliğimin dışa yansıması. ben zaten olduğum gibi davrandım. extra bir şey yapmadım ki.." diye açıklayacaktı. ama bu alanı ona siz verdiniz, kusura bakmayın. zaten bu ihtimal (yani marjinal ayağına yatarken bunu kasıtlı icra etmesi olasılığı) sözlüğün "kutsal bilgi kaynağı" olma vasfını sikip attı kardeşim. neyin bilgisine ulaşılıyor ki, bir kaç doğan görünümlü şahinin hayal ürünü hayatlarının detaylarına mı? hatta bunun kutsallığı nerde kaldı? süpermenin krypton'da :"ulan niye bakmıyosunuz bana, ben supermenim" diye bağırması gibi birşey bu. yatakta destansı performanslar mı sergiliyosun, kadınların üstünden silindir gibi geçiyo musun, geceleri uyumadan önce tayyibe dualar edecek kadar avanak mısın? beyninde köpüklerle oluşan küfürleri entryne mi taşıyorsun, çoğunluğun kutsal saydığı şeyleri küçümseyerek özgürlüğünü mü vurguluyorsun, ya da çoğu kimsenin dikkat etmediği detayları bir mucit edasıyla pazarlamanın mı peşindesin.. 180.000 kişinin bir arada olduğu yerde goril gibi çiftleşen, avanaklıkta ipi göğüsleyecek potansiyele sahip, daha iyi küfür edebilen, daha ipe-sapa gelmez bir çok kişi var.

    hatırlayın hani bir grupla pikniğe gittiğinizde, zamanla gruptan ayrılıp uzakta birşeylerle oynayan/oyalanan insanlar olur. yoğunlukları farklıdır ya onların, o nedenle grupla homojen bir şekilde karışamazlar. fakat burası topluca bir pikniğe gidilse sağa sola ayrılmalardan asla "toplu" olamayacak insanlardan kurulu kozmopolit bir mekan. sen olabildiğince uzaklaşıp "bakın ne kadar uzağa gittim, kime diyorum alooooo" diye bağırıyorsun ve ne tasadüftür ki senin gibi bir kaç eleman daha var. dahası gruptan çoktan kopmuş birbirinizle yarışır kıvama gelmişsiniz bile..

    şimdi uzaktan bi el salla bakiim .. hadi canım..
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap