6691 entry daha
  • izlanda sinemasını deneyimlemek isteyenler için ufak bir liste yapmak istedim:

    1- favorim olan malmhaus diğer adıyla metalhead

    tür: music, drama
    imdb: 7.0

    2013 izlanda yapımı olan film, izlanda'nın ücra yerlerinde bir çiftlikte büyüyen bir kızın hikayesini anlatıyor. hera, 1980'li yıllarda gençliğini yaşarken ailesiyle trajik bir olay sonucu karanlık bir döneme girer. hera, yaşadığı kaybın yasını tutarken de kendini heavy metale verir ve ruhunu acıdan bu şekilde arındırır. en büyük hayali ise rock yıldızı olmaktır ve hayalini gerçekleştirmek için elinden geleni yapar...

    film şahane bir postere sahiptir ayrıca: görsel

    2- hvitur hvitur dagur diğer adıyla a white, white day

    tür: drama
    imdb: 6.7

    2019 yapımı bu filmde, izlanda’da ücra bir kasabanın polis komiseri, kasaba ahalisinden bir adamı iki yıl önce eşiyle ilişki kurmakla suçlar. saplantısı derinleşirken adamın gerçeklikle bağlantısı kopar ve hem sevdiklerine hem kendine zarar vermeye başlar.

    3- rams

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2015 yapımı film, koyun yetiştiricisi olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor.

    4- hjartasteinn diğer adıyla heartstone

    tür: romance, drama
    imdb: 7.4

    2016 yapımı film, izlanda’da küçük bir balıkçı kasabasında yaşayan thor ve kristjan adlı iki ergeni anlatmaktadır.

    5- fusi diğer adıyla virgin mountain

    tür: drama
    imdb: 7.4

    2015 yapımı filmde, 40’larında, kilolu, hâlâ annesiyle oturan fusi, henüz cesaretini toplayıp yetişkinlerin dünyasına girememiştir. gününü uyurgezer gibi geçirip tekdüze bir hayat sürdürmektedir. fıkır fıkır bir kadın ve sekiz yaşında bir kız çocuğu beklenmedik bir anda hayatına girince, fusi artık kendince harekete geçmek zorunda kalır.

    6- kona fer i strio diğer adıyla woman at war

    tür: thriller, drama, comedy
    imdb: 7.4

    2018 yapımı film, sanayicilere karışı savaş açan çevre aktivisti bir kadının, evlat edinme başvurusu kabul edilince değişen yaşamını konu ediyor.

    7- noi albinoi diğer adıyla noi the albino

    tür: drama
    imdb: 7.3

    2003 yapımı filmde, noi, kuzey izlanda'da küçük bir kasabada yaşayan 17 yaşında bir gençtir. yaşadığı çevreden oldukça sıkılır ve oradan kaçmanın hayallerini kurar. daha sonra hayatına yerel bir benzincide çalışan bir kız girer.

    8- the juniper tree

    tür: drama, fantasy
    imdb: 6.8

    1990 yapımı filmde, orta çağ izlandasında cadılıkla suçlanan anneleri diri diri yakılan iki kız kardeş margit ve katla, güvenli bir yer bulmak için var güçleriyle kaçarlar. johan ve oğlu jonas'ın yanına sığınıp burada yeni bir aile kurduklarını düşünürken, katla'nın büyülü güçleri filizlenir ve yeni yuvaları yara alır.

    9- arctic

    tür: adventure, drama
    imdb: 6.8

    2018 yapımı filmin başrolünde mads mikkelsen'in yer alıyor. film, bir adamın kuzey kutup bölgesi'nde hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

    10- undir trenu diğer adıyla under the tree

    tür: drama, comedy
    imdb: 6.8

    2017 yapımı filmde, kenar mahallede yaşayan çiftin bahçelerindeki ağacın gölgesi, yan komşularının evine doğru gölge yapmaktadır. komşuları bu durumdan şikayetçi olur. ancak bu basit anlaşmazlık önce saçmalığa, ardından trajediye evrilir.

    11- bergmal diğer adıyla echo

    tür: drama
    imdb: 7.0

    2019 yapımı film, 56 farklı kesitten oluşuyor. günümüz izlandasından noel manzaraları sunan filmde, uçsuz bucaksız taşrada bir çiftlik yanarken, bir okul korosu noel şarkıları söylüyor. bir kadın müzede eski sevgilisiyle tartışıyor. tüm karakterler aynı anda geçmiş ve bugünle yüzleşiyor.

    12- vonarstraeti diğer adıyla life in a fishbowl

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2014 yapımı film, çeşitli tesadüflerle yolları kesişen karakterleri konu alıyor.

    13- berdreymi diğer adıyla beautiful beings

    tür: drama
    imdb: 7.7

    2022 yapımı film, annesi geleceği görme yetisine sahip olan addi’nin hikâyesini anlatıyor. addi bir zorbalık mağdurunu, dışlanmış çocuklardan oluşan grubuna dâhil eder. kendi hâllerine bırakılmış çocuklar zamanla saldırganlık ve şiddetin yanı sıra, sadakatle sevgiyi de keşfedecektir.

    14- eldfjall diğer adıyla volcano

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2011 yapımı film, aksi, saldırgan, muhafazakar olarak geçirdiği seneler boyunca etrafında kimse kalmayan yaşlı adamın, hayatını tekrar gözden geçirmesini konu alıyor.

    listenin tamamı için link
1668 entry daha
hesabın var mı? giriş yap