6 entry daha
  • mersin'den bin umut adaylarından biri olarak seçim çalışmaları esnasında kürtçe konuşma yaptığı için 5 yıllık kürtçe konuşmama czasına çarptırılmış olandır. seçim kanununa muhalefet etmiş olmaktan ötürü bu cezayı türk hukuk sistemi kendisine reva görmüştür. eğer 5 yıl boyunca buna benzer yaramazlıklar yapmazsa olası cezası düşecekmiş.

    şimdi çok temelden düşünelim; kürt dili ile seçimlerde propaganda yapmak yasak türkiye'de. sadece kürtçe bilen ama bu ülkenin vatandaşı olan kişilerin kendi dillerinde politikacıları dinlemek gibi bir hakkının olduğunu hatırlatmak en küçüğk açıdan bir savnma olur. yanlıştır. mesele daha da derindedir. kürt olduğunu söyleyen ama kürtçe bilmeyen insanlar da olacaktır ki vardır. devletin cumhuriyet kurulduğundan bu yana yürüttüğü asimilasyon projesinin sakat doğmuş çocukları vardır elbette.. hem de sayısız vaziyette. bu yüzden, kürtlerin türkiye hukuk ve devlet düzeni içerisinde yaşamasını ve ayrılıkçı taleplerde bulunmaları istenmiyorsa anayasal bir hak çerçevesinde kürtlerin bu ülkede adam yerine konduklarını bu devlet göstermelidir..

    çok net ve basit bir cümle her kürdün dudaklarının ucundan inci gibi dökülebilir: senin istediğin gibi insanlar değillerdi atalarım, senin yontmanla değişecek kadar zayıf değillerdi, başkaldırdılar, kıyıldılar. 80'in üzerinde yıl geçti, değiştirmeye çalıştın, başarılı olamadın, yetemedin. yine başkaldırdık. bizden olmayan değişik isimler taktın başkaldıranlarımıza. kıydık, kıyıldık. bu işin senin istediğin gibi olmayacağını anladıysan 85 yıl sonra, pes et artık. bu kadarsın. çözümsüzlüktür benim çözümüm diyorsan, senden daha büyük olan gelir çözer. söz geçerliğini koruyana kadar cigara iç ve düşün, ama kanserin de tüm vucuda yayıldığını asla unutmayasın..

    miroğlu ile alakalı haber için;

    http://www.bianet.org/…es-yil-kurtce-yasak?from=rss
188 entry daha
hesabın var mı? giriş yap