214 entry daha
  • hakkinda akla mantiga sigmayacak dedikodulardan ibaret yazilar yazilan, onursuzca karalanan son peygamber.
    haber " muhammed 9 yasinda bir kizla evlenmis " gibi sacma sapan bir haber. tam bir yildir tartisilan ama hala bazilari tarafindan gündem de kalan haber. inanan inanmayan herkesin aklina ister istemez soru isaretleri getiren bir haber. tamamen kafa karistirmaca.
    bu lafin arkasinda at kosturanlar bilmedikleri veya bilmek istemedikleri bir konu üzerinde durduklarindan ortaya karmasalar cikariyorlar.
    her tarafta bircok kaynak olsa da, aslinin olmadigi söylense de, televizyonlar da bas bas bagirilsa da yine bir yerden cikiyor karsiniza.
    insanlari islamdan uzaklastirmanin sogutmanin en kolay yolu bu mu? muhammed'i ( s. a. v. ) karalamak mi?
    konuyu arastirmak yerine neden duydugunuz tek lafi aklinizda sorun ediyosunuz? insanlarin da kafasini karistiriyorsunuz?
    o dönemde sahabi savaslarda sehit oluyor, esleri dul, cocukları yetim kaliyordu. peygamberimiz sahabiye bu dul hanimlar ile evlenmelerini, onlari evsiz, cocuklarini bakimsiz birakmamalarini tavsiye ediyor, kendisi de bu dul hanımlar ile 53 yasından sonra evleniyorlar.
    evlendiklerinden bazilari:

    hz. sevde: 53 yaşında, dul.

    hz. aise: peygamberimizin dul olmayan tek esidir. peygamberimiz genc yasta olan (17-18 yaşlarında : hz. aise'nin ablasi esma hicrette 27 yasindaydi. hz. aise ablasindan 10 yas kücük olduguna göre onun da hicrette tam 17 yasinda olmasi gerekir. ayrıca hz. aise peygamberimizden önce mut'im ogullarindan cübeyr'le nişanlanmış, daha sonra cesitli nedenlerle ayrilmislardi.mut'im ailesi putperest bir inanca sahip ailedir. demek ki evlenecek cagda bir kizdi, nisanlanmiş, nisan bozulmus sonra peygamberimizle evlenmistir) hz. aise ile evlenir. müslüman hanimlarin sormaya utandigi sorulara cevap vermesi icin peygamberimiz hz. aise ile evlenmis ve onu ögretmen olarak yetistirmistir. hz. aise peygamberimizden 2000 hadis rivayet etmis, müslüman kadin ve erkeklere ögretmenlik yapmis, hatta müslüman ordularin komutanligini dahi üstlenmistir.

    hz. hafsa: dul.

    huzeyfe kizi zeynep: 60 yasinda dul.

    ümmü seleme: 65 yasinda 4 cocuklu dul.

    cahs kizi zeynep: dul.

    ümmü habibe: 55 yasinda dul.

    cüveyriye, safiye: esir (esir ve cariyelerle evlenmek adet degil iken peygamberimiz onlar ile evlenerek onlarin da aile kurma haklarinin oldugunu , onlarinda insan oldugunu cevresindekilere ispat eder .)

    meymune: 2 cocuklu dul.

    misirli mariye: cariye.

    dikkatli bir sekilde inceleyen herkes dünyevi birsey olmadigini, akla mantiga (!) aykiri birsey olmadigini rahatlikla görebilir.

    " bir elime ayi, bir elime günesi koysaniz ben bu davadan vazgecmem."
2624 entry daha
hesabın var mı? giriş yap