489 entry daha
  • dizinin premierini izleyen birisinden şöyle bir tweet geldi.

    "there is something in the premiere episode of hotd that would be considered high asoıaf heresy were it not the active involvement and blessing of grrm. ı'm very curious what the theorycrafters will do with it."

    asoıaf tarihçesiyle ile ilgili tartışmalı bir şeyin dizide işlendiği ve george martin'in buna onay vermiş olması dolasıyla, bu bilginin resmi canon haline gelebilme ihtimalinden bahsediliyor.

    bunun tam olarak ne olduğunu dizi başlayınca öğreneceğiz ama sanırım george martin'in bir süre önce ipuçlarını verdiği, targaryenlerin westeros işgalinin sebebinin, 300 yıl sonra yaşanacak the long night'ı bilmeleri olduğu spekülasyonu, house of the dragon tarafından onaylanmış olacak.

    böyle bir gelişme çok da şaşırtıcı olmaz aslında. sonuçta, targaryenlerin, valyria'yı terketmesi "the dreamer" lakaplı daenys targaryen'in, valyria'yı yok edecek felaketi rüyasında görerek, bu kehanete ailesini inandırmasıyla oluyor. deanys, sadece valyria'nın değil, westeros'un da yok oluşunu görmüş olabilir ya da farklı bir targaryen aynı deanys gibi ikincil bir kehanette bulunmuştur. targaryenlerin, valyria'daki büyü sanatıyla çok fazla içli dışlı olduktan sonra böyle insan-üstü kahin yeteneklerine sahip oldukları kitaplarda da geçen spekülasyonlardan biridir.

    targaryenlerin westeros işgalinin, dünyayı kuzeyden gelen kıştan kurtarmak için yapıldığının doğru çıkması, targaryen tarihindeki bir çok olaya yeni bir anlam kazandırabilir. geçmişte bu konuyla ilgili yapılan spekülasyonda, aegon'dan itibaren targaryen krallarının, bu sırrı bildikleri ancak dance of dragons sırasında, bu bilginin kaybolduğu iddia edilirdi. hatta, rhaegar targaryen'in, lyanna stark'ı kaçırmasına neden olan kehanetin de, targaryenlerin amacını bir şekilde tekrar öğrenmesi olduğu spekülasyonu da vardı.

    dediğim gibi, bu bilgi, grrm tarafından canon olarak onaylanırsa, geçmişte yaşanmış bütün olaylara farklı bir açıdan bakmamızı gerektirebilir ki, bu da grrm'in hikaye anlatış tarzına çok güzel uyar. martin, okuyucusuna doğru bildiklerini sandıkları şeylerin bile aslında öyle olmadığını hissettirmeyi çok sever. özellikle de, doğru çıkan kehanetleri tahmin edilenden farklı bir şekilde sonuca ulaştırmaya bayılır.

    mesela, biz yıllarca jon snow'a "duvardaki targaryen" olarak baktık ama, onun duvarda, kuzeyden gelen tehlikeyle savaşıyor olması, bu bilgiler ışığında daha da ilginç bir hal alacak. 300 küsür yıl önce aldığı kehanetten sonra, westeros'u uzun kıştan kurtarmaya gelen targaryen hanedanının, taht kavgası, iç savaş, entrikalar derken tamamen yok olmanın eşiğine gelmesi ve buna rağmen kuzeyden gelen tehlikeyi ilk göğüsyeleyecek olan kişinin targaryen tahtının varisi olması, hikaye anlatımında gelinecek doruk nokta değil de nedir?
4158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap