210 entry daha
  • kendisinden ilk defa mantıklı birşey duydum, aklın yolu bir.

    10 milyon köpek olmuş, kısırlaştırma diye kafa şişirenler acaba bir ameliyatın 3-3.5 saat sürdüğünü, bunun köpeği yakalamasıyla vs daha da uzayacağını biliyor mu? ülkedeki tüm özel klinikler de dahil veterinerler seferber olsa yine yıllar sürer kısırlaştırma. sen 1 yakalayıp hadım edene kadar onlar 8-10 doğuruyor.

    kısırlaştırmasını bir şekilde 8-10 senede başardık diyelim, o vakte kadar sayı sürecin yavaş ilerleyişinden 2ye çıkar 20 milyon köpek olur. bugünün parasıyla günde 10 tl mama tüketse her biri, yılda 73 milyon tl, güncel kurla 4 milyar dolardan fazla yıllık besleme maliyeti tutar sadece, daha ilacı, barınak giderleri, personel giderleri vs hesaba katılmadan 4 milyar dolarlık kazığın üstüne oturalım diyenler kendini hümanist sanıyor, pratikte hayata geçmesi imkansız isteklerle "böyle yapılacak" diye kafa sikiyor.

    topla, sahiplendir, uyut. yöntem bu kadar basit. vatandaş suriyeliye baktı, dünyanın dört bir yanına insani yardım diye para saçtı, bir de başıboş saldırgan itleri baksın keriz halk nasılsa.

    1- sığınmacıları ülkeden gönderen, 2- sokak köpekleri sorununu kökten çözen kim çıkarsa seçimde oyları süpürür. halktaki oranı %10 etmeyen ruh hastası insan düşmanı dalyarakların değil, çoğunluğun dediği olacak.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap