1 entry daha
  • harika çocuk. istemihan talay zamanında idil biret- suna kan yasası olarak da bilinen harika çocuk yasasından yararlanarak konservatuar eğitimine başladı. kamuran gündemir' in son öğrencisidir. fazıl say' ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü öğretmen tarafından eğitilmiştir. şu anda eğitimine viyana' da devam etmekte. 18 yaşında olmasına rağmen şimdiden en yetenekliler listesinde yerini aldı.

    tüm bu ansiklopedik bilgileri geçersek ki daha giriş bile yapmamıştım, adam doğuştan deli. 3 yaşında okuma yazma öğrenmeye yönelmesi akabininde ansiklopedilere sarması bunun üzerine pedagogun başka bir uğraşa yönlendirin demesi, haftada 15 dakika piyano dersi alması ... dedim ya delinin önde gideni bu adam. zeki falan diyorlar yalan! bildiğin takık. piyanoya takmış ondan böyle olmuş. daha 6 yaşında yaptığı besteleri çaykovski müzesinde sergilenmiş. şimdilerde ayakta alkışlanıyor. 180 sayfalık rahmaninov bestesini mükemmel çaldığı söyleniyor. 3. konçertoydu sanırım ( evet bu kadar ilgili bilgili harikayım. harika çocuk benim lan ) ben anlamam söyleyenlerin yalancısıyım. bana kalırsa ben piyaniste piyanist demem bana bi küçük kurbağa bile çalmadıktan sonra.

    büyük adam olacağı kesin. tek sorun kendinin pek farkında değil gibi. öyle abidik gubidik şeylere kafayı takıyor ki o taktığı kafasını top yapıp sektirmek istiyorum. yeaa daha 18 yaşındaymış demeyin adamın saçları dökülüyor, real age' e göre yaşı tahminimce 45'e dayanmıştır. bu kadar harika süper çocuk denilen adamın 2 tane tabu kelimesi anlatamamasına " dahi " bahanesi uyduran bazılarına da buradan nanik yapıyorum. dahi falan değil, benim de küçükken piyanom olsa ben de chopin, rahmaninov, waldstein falan çalardım, nedir yani... bi kleidermann çalmadı ki şüphelenmeye başladım. kanımca play-back yapıyor.

    peki birkaç sene sonra göğsümüzü kabartacak olan bu zat-ı muhterem şimdilerde ne yapıyor? birkaç sene sonra yapılacak olan düğünüm için repertuar genişletiyor. adama hangi şarkıyı sorsam daha önce çalmadım diyor. düğünümde rezil edecek beni. hayır 3 kuruş versem, ünsüz harflerle bezeli yurdum piyanisti gelse hemen naz yapmadan çalacak. ne zormuş ya sanatçı kaprisi çekmek...

    bir de hakkında şöyle bir şeyler var;

    http://www.radikal.com.tr/…=150190&tarih=20/04/2005
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/…=-243306&yazarid=4

    not: adamın aldığı ödülleri yazamıcam. her taraftan bi ödül çıkıyor sorsan bi yıldız tilbe şarkısı çalamaz...
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap